Miten erottaa ruokamyrkytys vatsataudista?
www.iltalehti.fi › terveysuutiset › aDec 22, 2018 · Ruokamyrkytysten yleisin tartuntalähde on saastunut juomavesi, huonosti kypsennetty ruoka, useita tunteja lämpimässä säilytetty salaatti tai maitopohjainen ruoka-aine. Ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteeritulehdukset, toisin kuin virustulehdukset, eivät juurikaan tartu henkilöstä toiseen, ellei käsihygienia ole tavattoman huono.
Ruokamyrkytys - Oireet
https://www.oireet.fi/ruokamyrkytys.htmlRuokamyrkytys on ruoasta tai juomasta johtuva sairaus. Ruokamyrkytys tapahtuu, kun ihminen nielee jotain, joka on saastunut bakteereista, viruksista, homeista, loisista tai niiden erittämistä myrkyistä. Ruoassa jo valmiina olevat myrkyt aiheuttavat nopean sairastumisen.
Ruokamyrkytys - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk0060816 riviä · 8.10.2020 · Ruokamyrkytys voi seurata myös ruoassa valmiina olevasta bakteerin tuottamasta myrkystä, jolloin ... huonosti kypsennetty ruoka tai useita tunteja lämpimässä säilytetty salaatti tai maitopohjainen ruoka-aine (taulukko Ruoka-aineiden ja veden välityksellä leviävät yleisimmät mik). Ravintoeläimet ...
Ivalon vatsatauti tuli ravintolan salaatista | Yle Uutiset
yle.fi › uutiset › 3-5089099Mar 01, 2011 · Ivalon vatsatauti tuli ravintolan salaatista. Ivalon lukion kakkosluokkalaisten vatsataudin syyksi on varmistunut ruokamyrkytys. Inarin terveysvalvonnan mukaan sairastuneet olivat syöneet ivalolaisessa ravintolassa juhla-ateriallaan salaattia, jossa oli norovirusta. Ensimmäinen salaatti oman ryytimaan aineksista tehtiin heinäkuun alussa.