Ruokamyrkytykset - Ruokavirasto
www.ruokavirasto.fi › zoonoosikeskus › ruokamyrkytyksetDec 14, 2019 · Tiedot kerätään kansalliseen ruokamyrkytysrekisteriin, jota ylläpidetään Ruokavirastossa. Rekisteriin kerätyt seurantatulokset ja muu Suomessa ruokamyrkytysepidemioihin koskeva tieto on koottu näille sivulle. Myös Euroopan unionin laajuisesti on viime vuosina panostettu ruokamyrkytysepidemioiden seurantaan. EU-maat ovat yhteisesti ...
Ruokamyrkytys - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00608Oct 8, 2020 · Ruokamyrkytysten yleisin tartuntalähde on saastunut juomavesi, huonosti kypsennetty ruoka tai useita tunteja lämpimässä säilytetty salaatti tai maitopohjainen ruoka-aine (taulukko ). Ravintoeläimet, kasvikset ja marjat voivat saastua jo niitä tuotettaessa, jos eläinten ruokintaan tai kasvien kasteluun käytetään epäpuhdasta rehua tai vettä.
Ruokamyrkytykset - Ruokavirasto
www.ruokavirasto.fi › elintarvikkeet › ohjeitaRuokamyrkytykset. Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan ruoan tai talousveden nauttimisen välityksellä saatua tartuntaa tai myrkytystä. Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat useimmiten mikrobeja (bakteereita tai viruksia) tai mikrobin tuottamia toksiineja. Lisäksi voivat loiset, myrkylliset kasvit, eläimet tai sienet sekä kemialliset aineet ...