SOKERIPONTIKKAA - Julkari
www.julkari.fi › bitstream › handlePontikka on lyhyesti sanottuna viljasta, sokerista, hiivasta ja vedestä käymisen ja tislaamisen avulla valmistettua kotitekoista paloviinaa. Kerätyn aineiston perusteella voidaan todeta, että 1960-luvun Suomessa on edelleenkin eräitä perinteellisiä pontik-ka-alueita. Laajin ja merkittävin on Jyväs- kylän ympäristön eli Keski-Suomen pontik- ka-alue.
Pontikka – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › PontikkaPontikkaa valmistetaan kaikkialla maailmassa, jopa sellaisissa maissa, joissa laillinen alkoholi on laadukasta, halpaa ja helposti saatavilla. Pontikkaa onkin keitetty paitsi halvan alkoholin tuottamiseksi joko omaan käyttöön tai myyntiin, myös tavoitteellisena harrastuksena tai kapinana valtion alkoholisääntelyä ja alkoholiverotusta vastaan. [2]
Pontikka tippuu Kiteellä nyt laillisesti ja luomuna | Yle
yle.fi › a › 3-7393911Aug 5, 2014 · Pontikan raaka-aineena on yleensä viljasta valmistettu mallas, mutta myös peruna, marja ja hätätapauksessa jäkäläkin kelpaavat. Sitten vain sekaan vesi, hiiva ja sokeri, ja näin syntynyt mäski käymään. Avaa kuvien katselu Pontikasta kehitetään vientituotetta. Kohdemaina ovat Venäjä, Baltian maat ja Intia, kertoo pontikanmyyjä Visa Haikarainen.
Pontikka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/PontikkaPontikan raaka-aineena voidaan käyttää mitä tahansa saatavilla olevaa ruoka-ainetta, joka saadaan käymään. Perusraaka-aineena käytetään usein viljasta valmistettuja maltaita, mutta myös esimerkiksi peruna, marjat, hedelmät ja maito kelpaavat. Pontikkaa tehdään esimerkiksi Kroatiassa viinirypäleistä tai … Näytä lisää
Pontikan keitto • Rantakemia.fi
rantakemia.fi › viewtopicSep 12, 2007 · Vuodet Jäsenenä: Ylös. Re: Pontikan keitto. Kirjoittaja Rantakemisti » 13 Syys 2007 11:28. No, mä vähän kelasin et jos me ruvetaan jotain soppia keittelemään, niin tehtäisiin niitä sillä periaatteella et niit jois sen takia että ne maistuu hyvälle, eikä koska ne pärähtää helposti nuppiin.