sinä etsit:

Hiivan valmistus Suomessa

Oluen valmistus: hiivan merkitys oluenpanemisessa | Alko
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/juomatietous/panimotuotteet/oluttieto/hiiva
Oluen valmistus: hiivan merkitys oluenpanemisessa. Alkoholittomien oluiden valmistus. Uusia ulottuvuuksia mausteilla. Vedellä on väliä oluenpanossa. ›. Olut maailmalla. Syksyiset tummat lagerit. Alkoholiton olut on kuuma trendi Lontoossa. Pienpanimoissa tehdään olutta käsityönä.
Alkoholin valmistus - Valvira
www.valvira.fi › alkoholi › alkoholin_valmistus
Alkoholin valmistus På svenska ⁄ In English Alkoholilain mukaan väkiviinan ja alkoholijuomien valmistus kaupallista toimintaa varten on luvanvaraista toimintaa, eli kaupallista valmistusta saa harjoittaa ainoastaan toimija, jolle Valvira on myöntänyt alkoholijuomien tai väkiviinan valmistusluvan.
Suomen Hiiva myytiin kanadalaiselle Lallemandille ...
https://www.ruokatieto.fi/uutiset/suomen-hiiva-myytiin-kanadalaiselle-lallemandille
3.1.2007 · Kanadalaisen hiivayhtiö Lallemandin Itävallassa sijaitseva tytäryhtiö on ostanut Suomen Hiivan. Polttimo Yhtiöiltä ostetun Suomen Hiivan omistus siirtyi Lallemand GmbH:lle joulukuun 29. päivä. Polttimo Yhtiöt aikoo kaupan jälkeen keskittyä pääliiketoimintaansa, viljaan perustuvan mallas- ja mallasuuteliiketoiminnan edelleenkehittämiseen.
Kotitekoista kaljaa??? - Yleistä juomista - Suomi24 ...
https://keskustelu.suomi24.fi/t/660486
7.11.2003 · Op- mittareissa on asteikko alkoholipitoisuuden arvioimiseksi (potential alkohol). Jos op- mittari ennen hiivan lisäystä näyttää potentiaaliseksi alkoholipitoisuudeksi 6 ja pääkäymisen jälkeen 2, on vierteen alkoholipitoisuus 6-2 eli 4 til.%. OHRASTA MALLASUUTTEEKSI' Oluen valmistus alkaa oikein valitusta mallasohrasta.
Osaatko edes kuvitella, mitä Suomessa saadaan nyt aikaan ...
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006397178.html
6.2.2020 · Puupohjaisen viskoosin valmistus alkoi Suomessa 1938 ja se päättyi 2013. Maailman viskoosikuidun valmistus on siirtynyt Aasiaan, jossa työterveys- ja ympäristölainsäädäntö on usein vapaampaa kuin Euroopassa. ... joka tehtiin hiivan tuottamasta maitohaposta.
Suomalainen hiiva myytiin ulkomaille - Taloussanomat - Ilta ...
https://www.is.fi › taloussanomat › art-2000001490011
18 työntekijää jatkavat Lahdessa hiivan valmistusta teollisuudelle ja kotitalouksille. · Suomen Hiivan kapasiteetti on laajennuksen jälkeen 12 ...
Leivinhiiva, yksi tuhannesta hiivasta - SAHT IA
https://sahti.vuodatus.net › lue › 2008/09 › leivinhiiva-...
Teollisen kasvun myötä tuli tarve kasvattaa niin leipurille ja panimoille oma hiiva. Leivinhiivan valmistus eli kasvatus on puhtaasti biologinen ...
Suomen Hiiva myytiin kanadalaiselle Lallemandille - Ruokatieto
https://www.ruokatieto.fi › uutiset › suomen-hiiva-myyt...
Polttimo Yhtiöiltä ostetun Suomen Hiivan omistus siirtyi Lallemand ... Hiivan tuotanto jatkuu Suomen Hiivan nykyisessä hiivatehtaassa Lahdessa.
Kotimaisella hiivalla on vielä tekijänsä - Maaseudun ...
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi › pdf-archive
suomeen soveltuva hiiva- kanta on valikoitu vuosi- kymmeniä sitten kotimaista tuotantoa varten. Valmistukseen tarvitaan vettä, sokeria, ...
▷ Suomen Hiiva Oy, Lahti - Cylex
https://www.cylex.fi › suomen-hiiva-oy-10540327
Elintarviketeollisuus, Elintarvikkeiden Valmistaja, Elintarvikkeiden Valmistus, Elintarviketeollisuuden Tuotteita, Elintarviketeollisuus Tuotteet, Reseptit, ...
Suomen Hiiva » Hiiva
www.suomenhiiva.fi › hiiva
Hiivatehtaalla kantahiiva lisätään fermentoriin, johon lisätään hiivan tarvitsemia ravinteita kuiten sokerijuurikasmelassia ja vettä. Jotta hiiva saisi riittävästi happea kasvaakseen hyvin, puhalletaan fermentoriin paljon suodatettua ilmaa. Hiivan valmistus eli kasvatus suoritetaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa.
Sofian prosessi blogi: Olut ja sen valmistus
sofianprosessi.blogspot.com › 2016 › 03
Mar 26, 2016 · -Oluet jaotellaan kahteen päätyyppiin käytetyn hiivan ominaisuuksien mukaan. Kansainvälisesti että Suomessa useimmat oluet ovat pohjahiiva- eli lageroluita. Perinteiset englantilaiset oluet ovat sen sijaan pintahiiva tyyppisiä eli ale- oluita.-Pohjahiivojen käymislämpötila on 8-15 astetta. Hiiva laskeutuu käymisen lopussa astian pohjalle.
Polttimo myi Suomen Hiivan kanadalaisyritykselle ...
https://www.ess.fi/paikalliset/687215
3.1.2007 · Hiivan valmistus Suomen ainoassa hiivatehtaassa Lahdessa jatkuu kuten tähänkin saakka, ja Suomen Hiivan 18 työntekijää jatkavat nykyisissä tehtävissään. Polttimo Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Harald Relander kertoo, että Polttimo keskittyy nyt pääliiketoimintaansa eli viljaan perustuvien maltaan ja mallasuutteen valmistamiseen sekä kehittämiseen.
Suomen ainoa hiivatehdas menee kanadalaisyhtiölle - Talous
https://www.hs.fi › talous › art-2000004451682
Lahdessa hiivan valmistuskapasiteetti on 12000 tonnia vuodessa, ja siitä on Polttimolle tullut noin kuuden miljoonan euron liikevaihto.
Kilju – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Kilju
Kilju. Wikipediasta. Siirry navigaatioon Siirry hakuun. Kiljun valmistamiseen käytettyjä välineitä sekä pullo kirkastamatonta kiljua. Kilju on kotitekoisesti pääosin vedestä, sokerista ja hiivasta valmistettu alkoholijuoma. Nykysuomen sanakirjan mukaan kilju on tarkemmin sanoen "väkevä, humalluttava kotitekoinen kalja".
Suomen Hiiva » Hiiva
https://www.suomenhiiva.fi/hiiva
Hiivan valmistus eli kasvatus suoritetaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa. Tätä monivaiheista biokemiallista prosessia ohjataan ja valvotaan tietotekniikan avulla. Kasvatuksen jälkeen hiiva kerätään talteen eli erotetaan kasvatusalustasta. ... Suomen Hiiva ottaa hiivan valmistuksessa huomioon myös ympäristöasiat.
Hiiva on purkkivitamiinin uusi haastaja - Hämeen Sanomat
https://www.hameensanomat.fi › kanta-hame › hiiva-on...
Hiivan valmistukseen käytetään vuorokaudessa yhteensä 50 000 kiloa melassia. Suomen Hiiva oy:n hiivasolut saavat sokerinsa pääosin ...
Leivinhiiva - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Leivinhiiva
Leivinhiiva (myös oluthiiva/viinihiiva) (Saccharomyces cerevisiae) on kotelosieniin ... jota käytetään esimerkiksi kiljun ja kotiviinin valmistukseen.
Suomen Hiiva » Suomen Hiiva
www.suomenhiiva.fi › yritys
Suomen Hiiva. Yli 130-vuotias Suomen Hiiva jatkaa vuonna 1889 Rajamäellä alkanutta hiivan valmistusta ainoana yhtiönä ja tehtaana Suomessa. Hiljattain modernisoidun ja laajennetun Lahdessa sijaitsevan tehtaan 12.000 tonnin vuosikapasiteetti kattaa koko kotimaan ja kasvavan viennin hiivatarpeen.
Suomen Hiiva
https://www.suomenhiiva.fi › hiiva
Hiiva. Leivinhiivan historia. Leivän valmistuksen historiassa ensimmäinen kuohkea ja pehmeä leipä lienee syntynyt vahingossa, kun viljaseoksen annettiin ...
Leivinhiiva – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Leivinhiiva
Leivinhiiva (myös oluthiiva/viinihiiva) (Saccharomyces cerevisiae) on kotelosieniin lukeutuva yksisoluinen sienilaji. Se on yksi vanhimmista leivän kohotusaineista, jolla saadaan leivonnaisten pehmeä ja kuohkea rakenne sekä oluen ja viinin käymisen aikaansaaja. Hiiva on elävä hyötymikrobi. Tuoreena hiiva on kimmoisaa ja väriltään vaaleanharmaata. Se on elävää solukkoa, joka suotuisissa olosuhteissa alkaa toi…