Sofian prosessi blogi: Olut ja sen valmistus
sofianprosessi.blogspot.com › 2016 › 03Mar 26, 2016 · -Oluet jaotellaan kahteen päätyyppiin käytetyn hiivan ominaisuuksien mukaan. Kansainvälisesti että Suomessa useimmat oluet ovat pohjahiiva- eli lageroluita. Perinteiset englantilaiset oluet ovat sen sijaan pintahiiva tyyppisiä eli ale- oluita.-Pohjahiivojen käymislämpötila on 8-15 astetta. Hiiva laskeutuu käymisen lopussa astian pohjalle.
Kilju – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KiljuKilju. Wikipediasta. Siirry navigaatioon Siirry hakuun. Kiljun valmistamiseen käytettyjä välineitä sekä pullo kirkastamatonta kiljua. Kilju on kotitekoisesti pääosin vedestä, sokerista ja hiivasta valmistettu alkoholijuoma. Nykysuomen sanakirjan mukaan kilju on tarkemmin sanoen "väkevä, humalluttava kotitekoinen kalja".
Suomen Hiiva » Hiiva
www.suomenhiiva.fi › hiivaHiivatehtaalla kantahiiva lisätään fermentoriin, johon lisätään hiivan tarvitsemia ravinteita kuiten sokerijuurikasmelassia ja vettä. Jotta hiiva saisi riittävästi happea kasvaakseen hyvin, puhalletaan fermentoriin paljon suodatettua ilmaa. Hiivan valmistus eli kasvatus suoritetaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa.
Leivinhiiva – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/LeivinhiivaLeivinhiiva (myös oluthiiva/viinihiiva) (Saccharomyces cerevisiae) on kotelosieniin lukeutuva yksisoluinen sienilaji. Se on yksi vanhimmista leivän kohotusaineista, jolla saadaan leivonnaisten pehmeä ja kuohkea rakenne sekä oluen ja viinin käymisen aikaansaaja. Hiiva on elävä hyötymikrobi. Tuoreena hiiva on kimmoisaa ja väriltään vaaleanharmaata. Se on elävää solukkoa, joka suotuisissa olosuhteissa alkaa toi…
Suomen Hiiva » Suomen Hiiva
www.suomenhiiva.fi › yritysSuomen Hiiva. Yli 130-vuotias Suomen Hiiva jatkaa vuonna 1889 Rajamäellä alkanutta hiivan valmistusta ainoana yhtiönä ja tehtaana Suomessa. Hiljattain modernisoidun ja laajennetun Lahdessa sijaitsevan tehtaan 12.000 tonnin vuosikapasiteetti kattaa koko kotimaan ja kasvavan viennin hiivatarpeen.
Suomen Hiiva » Hiiva
https://www.suomenhiiva.fi/hiivaHiivan valmistus eli kasvatus suoritetaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa. Tätä monivaiheista biokemiallista prosessia ohjataan ja valvotaan tietotekniikan avulla. Kasvatuksen jälkeen hiiva kerätään talteen eli erotetaan kasvatusalustasta. ... Suomen Hiiva ottaa hiivan valmistuksessa huomioon myös ympäristöasiat.
Polttimo myi Suomen Hiivan kanadalaisyritykselle ...
https://www.ess.fi/paikalliset/6872153.1.2007 · Hiivan valmistus Suomen ainoassa hiivatehtaassa Lahdessa jatkuu kuten tähänkin saakka, ja Suomen Hiivan 18 työntekijää jatkavat nykyisissä tehtävissään. Polttimo Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Harald Relander kertoo, että Polttimo keskittyy nyt pääliiketoimintaansa eli viljaan perustuvien maltaan ja mallasuutteen valmistamiseen sekä kehittämiseen.