Siideri – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/SiideriSiideri on mieto alkoholijuoma, joka valmistetaan käymismenetelmällä omenamehusta (joskus myös päärynämehusta valmistettua juomaa kutsutaan siideriksi). Siiderin alkoholipitoisuus on yleensä 4,5–8 tilavuusprosenttia. Siiderit voidaan jakaa kuiviin ja makeisiin siidereihin. Siideri-sanalla on eri maissa hieman toisistaan poikkeavia merkityksiä. Esimer…
Siideri – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › SiideriSiiderin valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1962. Sen kulutus lisääntyi kuitenkin huomattavasti vasta vuodesta 1995 alkaen, kun alkoholilaissa sallittiin myös muiden käymisteitse valmistettujen enintään 4,7-prosenttisten alkoholijuomien kuin oluiden myynti ruokakaupoissa ja kioskeissa.