Työntekijä on siis lähtökohtaisesti aina sairausajallaan oikeutettu saamaan joko sairausajan palkkaa tai sairauspäivärahaa. Työnantaja puolestaan on oikeutettu saamaan …
26.8.2022 · Työntekijä voi saada sairausajan palkkaa usealta työnantajalta. Tällöin Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajille samassa suhteessa, jonka mukaan työnantajat maksavat …
27.7.2021 · Pääsääntö on, että palkanmaksu kuuluu työnantajan velvollisuuksiin, vaikka sairastunut työntekijä olisi työkyvytön. Työsopimuslain (55/2001) 2 luvun 11 §:n mukaan …
Sairausajan palkka määräytyy työsuhteen keston perusteella seuraavasti: Sairauspoissaolon ajalta maksetaan täysi palkka tai 50 % riippuen työntekijän työsuhteen kestosta …
Sairauspoissaolon ajalta maksetaan täysi palkka tai 50 % riippuen työntekijän työsuhteen kestosta työkyvyttömyyden alkamishetkellä. Laskusääntö ei muutu kesken ...
Työntekijä voi saada sairausajan palkkaa usealta työnantajalta. Tällöin Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajille samassa suhteessa, jonka mukaan ...
Työntekijän oikeus sairausajan palkkaan. Työntekijällä, joka on sairauden tai tapaturman vuoksi estynyt tekemästä työtään, on oikeus sairausajan palkkaan. Jos työsuhde on jatkunut vähintään kuukauden, työntekijällä on oikeus palkkaan sairastumispäivältä ja sitä seuraavalta yhdeksältä arkipäivältä (1+9 päivää).
Työntekijän on ilmoitettava työnantajalle sairauspoissaoloista työnantajan ohjeiden mukaan. Tämä sivu on saatavilla myös viroksi, venäjäksi, liettuaksi ja puolaksi. Työsopimuslain mukaan …
Työntekijä ei kuitenkaan ole oikeutettu saamaan sairausajan palkkaa, mikäli työntekijä itse on aiheuttanut työkyvyttömyytensä tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella. Työntekijän on pyydettäessä esitettävä työnantajalle luotettava selvitys työkyvyttömyydestään ja työnantajalla on oikeus arvioida tällaisen selvityksen ...
Sairausajan palkka määräytyy työsuhteen keston perusteella seuraavasti: Sairauspoissaolon ajalta maksetaan täysi palkka tai 50 % riippuen työntekijän työsuhteen kestosta työkyvyttömyyden alkamishetkellä. Laskusääntö ei muutu kesken sairausloman, vaikka työsuhde sairausloman kuluessa tulisikin jatkuneeksi kuukauden.
Jan 01, 2019 · Sairausajan palkka on sama kuin työntekijän muutenkin saama palkka. Tämän maksaa työnantaja omasta pussistaan. Käytännössä palkan maksaminen jatkuu normaalisti vain sairauden ensimmäiset 10 työpäivää Jos sairastumispäivä on työpäivä, se lasketaan mukaan.
26.1.2001 · Työnantaja saa vähentää irtisanomisajan palkasta 14 päivän palkan, jos työntekijä on lomautettu lain tai sopimuksen mukaista yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa käyttäen. Jos …
Ensihoitopalvelualalla tosin oikeus sairausajan palkkaan päättyy, ... Jos työntekijä palaa töihin, on töissä vähintään viikon ja sairastuu uudelleen, ...
Työnantajalla ei ole velvollisuutta maksaa sairausajan palkkaa, jos työntekijä on aiheuttanut työkyvyttömyytensä tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella.
Työehtosopimuksissa sairausajan palkan määräykset on usein kytketty SVL:n päivärahaan. Jos esimerkiksi päivärahaa ei makseta työntekijästä itsestään ...
Työntekijän oikeus sairausajan palkkaan. Työntekijällä, joka on sairauden tai tapaturman vuoksi estynyt tekemästä työtään, on oikeus sairausajan palkkaan. Jos työsuhde on jatkunut …
Tapauksessa oli kyse työntekijän oikeudesta saada sairausajan palkkaa osallistuttuaan lailliseen lakkoon sairauslomallaan. Tapauksessa A työskenteli majoitus- ja ravitsemisalalla. Hän kuului …
Sairausajan palkka. Työnantaja maksaa sairausajan palkkaa tiettyjen sääntöjen mukaan. Palkan maksun jatkuminen riippuu siitä, kuinka kauan työntekijä on ollut ...
Useissa työehtosopimuksissaon sovittu 10 päivää pidemmistä sairausajan palkoista. Tällöin työnantajan on maksettava palkkaa sairastuneelle työntekijälle pidempään kuin kymmenen päivää. Joissakin työehtosopimuksissa aika voi olla jopa kolme kuukautta. Tämä on tarkistettava aina erikseen työssä sovellettavasta … Näytä lisää
Työnantajalla on työntekijän sairastuessa joitakin erityisiä velvollisuuksia, joiden vastaisesti hän ei saa toimia. Työnantajan on ensinnäkin maksettava sairastuneelle palkkaa, ja toiseksi …
Työntekijän on ilmoitettava työnantajalle sairauspoissaoloista työnantajan ohjeiden mukaan. Tämä sivu on saatavilla myös viroksi, venäjäksi, liettuaksi ja puolaksi. Työsopimuslain mukaan työkyvyttömänä olevalla työntekijällä on oikeus sairausajan palkkaan, jos hänen työskentelynsä on estynyt sairauden tai tapaturman vuoksi.