Ruokamyrkytys - Oireet
www.oireet.fi › ruokamyrkytysTyypillisiä ruokamyrkytyksen oireita ovat kuume, oksentelu, pahoinvointi, ripuli ja vatsakipu. Useimmat virukset ja loiset kuolevat yli 60 asteessa. Homeet ja niiden itiöt tuhoutuvat yli 80 asteessa, hiivat yli 45 asteessa. Vaikka useat bakteerit kuolevat 75 asteessa, bakteeri-itiöiden tuhoamiseen vaaditaan 100 asteen lämpötila.
Ruokamyrkytys - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00608Oct 8, 2020 · Ruokamyrkytysten yleisin tartuntalähde on saastunut juomavesi, huonosti kypsennetty ruoka tai useita tunteja lämpimässä säilytetty salaatti tai maitopohjainen ruoka-aine (taulukko ). Ravintoeläimet, kasvikset ja marjat voivat saastua jo niitä tuotettaessa, jos eläinten ruokintaan tai kasvien kasteluun käytetään epäpuhdasta rehua tai vettä.