Viinin valmistus | Viinimaa.fi | Viinimaa
viinimaa.fi › artikkelit › viinitietoViinin valmistelu ja käyminen. Ennen käymisen aloittamista rypäleet erotellaan rangoistaan ja murskataan. Viinirypäleiden pinnalla olevat hiivat pääsevät rypälemehun sokereihin ja käyminen alkaa. Käyminen voidaan aloittaa myös lisäämällä viinimehuun erityyppisiä hiivoja. Käymisprosessi kokonaisuudessaan kestää kahdesta ...
Viinin valmistus - Melkkobrew
www.melkkobrew.fi › viinin-valmistus_1Viinin säilytys ja tarjoilu. VIININVALMISTUKSESSA TARVITTAVAT AINEET. -Raikasta vesijohto- tai lähdevettä. -Sokeria halutun alkoholipitoisuuden mukaan. Mietoihin viineihin 4 kg tavallista kidesokeria tai 4,4 kg Panimosokeria ja vahvoihin vastaavasti 6 kg tavallista tai 6,6 kg Panimosokeria, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämän ...
Aloita kiehtova harrastus – ryhdy viini-, siideri- tai ...
www.suomela.fi › viinin-valmistusViinin, oluen tai siiderin tekeminen on yllättävän helppoa. Tarkkoja ohjeita ja reseptejä on saatavilla vaikka millä mitoin, ja niitä noudattamalla syntyy lopputulos, joka ei maussa häviä kaupan tuotteille. Viinejä voi valmistaa lähes kaikista marjoista, hedelmistä ja tuoremehusta tai jopa voikukista. Osa tämän vuoden runsaasta mustikka- tai vaikka lakkasadosta kannattaa siis ...
Viinin valmistus: Tarhalta tynnyriin 3/7 - Viinilehti
viinilehti.fi › 2021 › 02Feb 09, 2021 · Punaviinin valmistuksessa rypäleet murskataan rankauksen jälkeen niin, että kuoret rikkoontuvat, mutta siemenet pysyvät ehjinä. Murskauksen yhteydessä rypälemassaan lisätään rikkidioksidia, sillä rikkoontuneet rypäleet ovat alttiita hapettumiselle. Rikki suojaa viiniä hapettumisen lisäksi ärhäköimmiltä villihiivoilta ja ...