Viinin valmistus | Viinimaa.fi
viinimaa.fi › artikkelit › viinikouluKäymisessä rypäleistä tehdyn mehun sokerit muuttuvat hiivojen avulla etanoliksi ja hiilidioksidiksi. Käymisen yhteydessä muodostuu myös muita makuun vaikuttavia kemiallisia yhdisteitä, jotka yhdistettyinä käytetyn rypäleen aromeihin, hapokkuuteen, valkuaisaineisiin ja parkkiaineisiin synnyttävät hyvän viinin.
Kotiviini – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/KotiviiniKotiviini on omaan käyttöön pienimuotoisesti valmistettua viiniä. Useimmiten kyse ei ole rypäleviinistä vaan marjaviinistä, jonka raaka-aineena käytetään tuoreita, pakastettuja tai kuivattuja marjoja. Saatavana on myös viinin valmistukseen sopivaa rypälemehua.
Rypälemehut - Viinitalo Melkko/kotiviini.fi
https://www.kotiviini.fi/rypalemehutRypälemehutiivisteet aitojen rypäleviinien valmistukseen. Rypälemehutiivisteistä saa todella autenttisia ja maistuvia, aidoista rypäleistä valmistettuja viinejä. Pakkauksista tulee 23 litraa viiniä, ellei muuta mainita. Lisäsokeria ei yleensä tarvita (ainoastaan joihinkin viinityyppeihin tarvitaan lisäksi rypäle-/panimosokeria).