Suomalainen viinitila tekee juoman marjoista – Näin eroaa ...
www.studio55.fi › tastapuhutaan › articleJun 18, 2013 · Suomen leveysasteet eivät estä viinin viljelyä – ainakaan, jos juoma tehdään marjoista. Lähes 20 vuotta marjaviinejä valmistaneella Hermannin Viinitilalla uskotaan kotimaisen viinin nousuun. – Suomessa toimii tällä hetkellä 27 viinitilaa. Yhteensä ne tuottavat hieman reilut 200 000 litraa viiniä. Hermannin Viinitilan sekä Valamon luostarin munkkien kanssa perustetun Valamon Viinihermannin osuus kokonaisuudesta on runsaat 100 000 litraa.
Viinin valmistus - Melkkobrew
www.melkkobrew.fi › viinin-valmistus_1Viininvalmistusvälineet. Viinin säilytys ja tarjoilu. VIININVALMISTUKSESSA TARVITTAVAT AINEET. -Raikasta vesijohto- tai lähdevettä. -Sokeria halutun alkoholipitoisuuden mukaan. Mietoihin viineihin 4 kg tavallista kidesokeria tai 4,4 kg Panimosokeria ja vahvoihin vastaavasti 6 kg tavallista tai 6,6 kg Panimosokeria, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämän sokerin määrästä.