Entsyymi + kirkasteet - Melkkobrew
www.melkkobrew.fi › entsyymi+kirkasteetPEKTIININ HARMAANNUTTAMAN VIININ KIRKASTAMISEEN Jos viini sameutuu kirkastusaineiden lisäyksen jälkeen, johtuu se todennäköisimmin siitä, että viinin raaka-aineissa on ollut huomattavan paljon pektiiniä, eikä kaikki ole ehtinyt käymisen aikana hajota. Viinissä olevan pektiinin reagoidessa kirkastuaineiden kanssa, tapahtuu ilmiö, joka näyttää siltä kuin viiniin olisi kaadettu ...
Viinin valmistus: Tarhalta tynnyriin osa 6/7 - Viinilehti
viinilehti.fi › 2021 › 03Mar 03, 2021 · Perinteisesti viini on kirkastettu säilyttämällä se tankissa tai tynnyrissä ja odottamalla, että viinin hiukkaset laskeutuvat astian pohjalle. Nykyviinintekijälllä ei ole aikaa odottaa, hän kirkastaa viinin lisäämällä siihen kirkastusaineen, joka kerää hiukkaset yhteen ja helpottaa hiukkasten poistamista. Kirkastusaineen valinta ...