Ursan tähtikartta
www.ursa.fi › taivaalla › tahtikarttaLaitteen tarjoamaa paikannusta voit käyttää ”nykysijainti”-painikkeella. Tähtikarttanäkymä. Kartalla näytetään kohteet, jotka tähtitaivaalla voi paljain silmin nähdä hyvissä olosuhteissa. Tähtikuviot esitetään suomalaisen tradition mukaisina, ja ne saattavat poiketa muissa lähteissä esitetystä.
Katse kohti yläilmoja: taivaalla voi nyt nähdä ...
https://yle.fi/uutiset/3-1146858428.7.2020 · Taivaalla voi sattumalta nähdä heinä-elokuun vaihteessa useita upeita taivaankappaleita ja luonnonilmiöitä. Vaikka kesä ei Suomessa valoisuuden takia olekaan parasta mahdollista aikaa tähtiharrastukselle, katseet kannattaa silti suunnata kohti taivasta. Listasimme neljä kiinnostavaa havaintoa, jotka voi nähdä juuri nyt.
Taivaalla nyt - Elisa
www.saunalahti.fi/~harrrab/nyt.htmlTaivaalla nyt Asteroidi Ceres 5.12.2021. Asteroidi Ceres, liike taivaalla kahdessa tunnissa. Asteroideja, kivestä ja pölystä koostuvia kasoja, on tuhansittain pääosin Marsin ja Jupiterin radan välillä. Ceres on näistä suurin, läpimitaltaan noin 1000 kilometriä. Vesta on toiseksi suurin, noin 560 km läpimitaltaan.
Ursan tähtikartta
https://www.ursa.fi/taivaalla/tahtikarttaLaitteen tarjoamaa paikannusta voit käyttää ”nykysijainti”-painikkeella. Tähtikarttanäkymä. Kartalla näytetään kohteet, jotka tähtitaivaalla voi paljain silmin nähdä hyvissä olosuhteissa. Tähtikuviot esitetään suomalaisen tradition mukaisina, ja ne …
Taivaalla nyt - Elisa
www.saunalahti.fi › ~harrrab › nytTaivaalla nyt Asteroidi Ceres 5.12.2021. Asteroidi Ceres, liike taivaalla kahdessa tunnissa. Asteroideja, kivestä ja pölystä koostuvia kasoja, on tuhansittain pääosin Marsin ja Jupiterin radan välillä. Ceres on näistä suurin, läpimitaltaan noin 1000 kilometriä. Vesta on toiseksi suurin, noin 560 km läpimitaltaan.
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Tähtitaivas
www.ursa.fi › taivaallaPodcast: Tähtitaivas nyt – Tammikuu 2022. Vuoden aloittavat Kvadrantidien tähdenlentoparvi sekä iltataivaalle nouseva Merkurius. Valoisa aika alkaa hitaasti lisääntyä. Professori Markku Poutasta jututtaa Ursan tiedottaja Anne Liljeström, ja jakson on äänikäsitellyt Tomi Taskinen. Lue lisää ».