Tähtitaivas – Lakeuden Ursa ry
https://lakeudenursa.fi/tag/tahtitaivas28.8.2021 · Planeetat näkyvät matalalla etelälounaisella taivaalla, joten havaintopaikaksi kannattaa valita paikka, josta on hyvä näkyvyys matalalle horisonttiin. Tämän takia havaintoikkuna on myös melko lyhyt, joten planeettoja kannattaa alkaa etsiä melko pian auringonlaskun jälkeen, noin klo 16 tietämillä.
Taivaalla nyt - Verkkokauppa
www.saunalahti.fi/~harrrab/nyt.htmlTaivaalla nyt Asteroidi Ceres 5.12.2021. Asteroidi Ceres, liike taivaalla kahdessa tunnissa. Asteroideja, kivestä ja pölystä koostuvia kasoja, on tuhansittain pääosin Marsin ja Jupiterin radan välillä. Ceres on näistä suurin, läpimitaltaan noin 1000 kilometriä. Vesta on toiseksi suurin, noin 560 km läpimitaltaan.
URSA - Taivaalla tapahtuu
www.multi.fi › ~mkaipio › saaYmpäristömme on täynnä jänniä juttuja, jotka jäävät meiltä helposti huomaamatta! Ursan 100-vuotisjuhlahaasteessa bongataan sata ilmiötä yö- ja päivätaivaalta. Mukana on myös veikeitä havaintoja maailmankaikkeuden luonteesta, jotka kuka tahansa voi tehdä. Aikaa on vuoden 2021 loppuun.
Ohjeita - Bongaa 100
https://www.bongaa100.fi/ohjeitaVuonna 2021 useimmat planeetat pysyttelevät hyvin matalalla lähellä horisonttia, ja erityisesti Jupiter ja Saturnus ovat sitä haastavampia havaittavia, mitä pohjoisempana Suomessa ollaan. Kaikki planeetat kiertävät taivaalla samassa tasossa, jota kutsutaan ekliptikaksi.
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Tähtitaivas
www.ursa.fi › taivaallaPodcast: Tähtitaivas nyt – Tammikuu 2022. Vuoden aloittavat Kvadrantidien tähdenlentoparvi sekä iltataivaalle nouseva Merkurius. Valoisa aika alkaa hitaasti lisääntyä. Professori Markku Poutasta jututtaa Ursan tiedottaja Anne Liljeström, ja jakson on äänikäsitellyt Tomi Taskinen. Lue lisää ».