Psyykkinen toimintakyky. Psyykkisellä toimintakyvyllä tarkoitetaan ihmisen voimavaroja joiden avulla hän kykenee selviytymään arjen haasteista ja kriisitilanteista. Psyykkinen toimintakyky liittyy myös elämänhallintaan, mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin ja se kattaa tuntemiseen ja ajatteluun liittyviä toimintoja kuten:
Psyykkiseen hyvinvointiin kuuluu sopiva määrä lepoa ja vapaa-aikaa, jota voi käyttää vaikkapa mieleiseen tekemiseen tai harrastuksiin. Tärkeää on myös välttää ...
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen: Toimintaa, jolla tuetaan ihmisten mahdollisuuksia hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden sekä työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon ja parantamiseen. Mahdollisuuksia luodaan pitämällä huolta olosuhteista, jotka tukevat hyvinvointia ja terveellisten valintojen tekemistä.
Psyykkiseen hyvinvointiin vaikuttavat monet arkiset asiat kuten uni ja lepo, ravitsemus, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta, harrastukset ja luovuus. Noudattamalla terveellisiä elämäntapoja ja tekemällä itsestä hyvältä tuntuvia asioita huolehdit psyykkisestä hyvinvoinnistasi eli mielenterveydestäsi.
Nov 05, 2020 · Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmän mukaan terveys on täydellisen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila. WHO:n määritelmää on arvosteltu voimakkaastikin siksi, että tällaista tilaa ei kenenkään ole mahdollista saavuttaa.
WHO:n määritelmän (2013) mukaan mielenterveys on hyvinvoinnin tila, jossa ihminen ... joustavuutta ja sinnikkyyttä eli psyykkistä resilienssiä haasteiden ja ...
16.2.2020 · Mitä on psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi? Ihminen luo itselleen psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia läpi elämän. Psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin perustana on hyvä toimeen tuleminen itsensä, muiden ja ympäristön kanssa. Hyvä psyykkinen ja sosiaalinen ympäristö lisää myös hyvinvointia.
Psyykkinen terveys Korvaushoitopotilaiden psyykkistä terveyttä on hoidettava huolella. Jos henkilöllä on jo arviovaiheessa todettu samanaikainen häiriö, on tämän hoito suunniteltava ja toteutettava huolella.
Työhyvinvointi ja työkyky. Työpaikoilla voidaan monin eri keinoin ylläpitää hyvää työkykyä, tunnistaa työkyvyn heikkenemisen riskiryhmiä ja tukea heikentynyttä työkykyä. Alla olevien linkkien kautta löydät tietoa työhyvinvointiin ja työkykyyn vaikuttavista asioista, muun muassa johtamisesta, mielenterveydestä, työajoista ja ...
Henkinen ja sosiaalinen hyvinvointi pähkinänkuoressa. Itsetunto kasvaa ja kehittyy läpi elämän. Se näkyy oman tärkeyden ja merkityksen ymmärtämisen, itsensä hyväksymisenä sellaisena kuin on ja itseensä luottamisena. Hyvä henkinen ja sosiaalinen ympäristö lisää hyvinvointia. Sen tunnusmerkkejä ovat huolenpito, turvallisuus ...
5.11.2020 · Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmän mukaan terveys on täydellisen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila. WHO:n määritelmää on arvosteltu voimakkaastikin siksi, että tällaista tilaa ei kenenkään ole mahdollista saavuttaa.
Työhyvinvointi. Työhyvinvointi on kokonaisuus, jonka muodostavat työ ja sen mielekkyys, terveys, turvallisuus ja hyvinvointi. Työhyvinvointia lisäävät muun muassa hyvä ja motivoiva johtaminen sekä työyhteisön ilmapiiri ja työntekijöiden ammattitaito.
terveyden määritelmä: terveys on täydellinen fyysi- sen, sosiaalisen ja psyykkisen hyvinvoinnin tila ei vain sairauden puuttuminen. Ter veys on siis täydel-.
Mielenterveys on hyvinvoinnin kannalta keskeinen voimavara, johon kuuluvat psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen sekä henkinen ulottuvuus. Mistä mielenterveys rakentuu? Mielenterveys on luonteeltaan myönteinen varanto: voimavaroja ja toimintakykyä. Se on monimuotoinen kokonaisuus, joka rakentuu monista eri tekijöistä. Suojatekijät ...
Psyykkisellä hyvinvoinnilla tarkoitetaan kokemusta omasta hyvinvoinnista ja mielen tasapainosta. Psyykkiseen hyvinvointiin vaikuttavat monet arkiset asiat ...
Psykologian kurssi - Psyykkinen hyvinvointi työelämässä » 1.1 Psyykkinen hyvinvointi. Psyykkisellä hyvinvoinnilla tarkoitetaan kokemusta omasta hyvinvoinnista ja mielen tasapainosta. Psyykkiseen hyvinvointiin vaikuttavat monet arkiset asiat kuten uni ja lepo, ravitsemus, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta, harrastukset ja luovuus.
Psyykkisen hyvinvoinnin eri tasot sisältävät itsensä hyväksymisen, sosiaaliset taidot sekä yksilön omien vaikutusmahdollisuuksien tiedostamisen ympäristöönsä nähden. Psyykkinen hyvinvointi sisältää joukon tuntemuksia, jotka viittaavat meidän kykyymme hahmottaa omaa elämäämme maailmanlaajuisella tasolla.
Psyykkisen hyvinvoinnin eri tasot. Kun sanomme jonkun ihmisen olevan “terve” tai puhumme “hyvästä terveydentilasta”, useimmiten ajattelemme yksilön olevan hyvässä fyysisessä kunnossa. Terveyden määritelmä pitää toki sisällään fyysisen terveyden, mutta se sisältää myös mielen ja tunne-elämän hyvinvoinnin.