Seuraavassa on esimerkkejä erityyppisten lähteiden luettelomerkinnöistä. Sivun lopussa samat tiedot ovat taulukossa 1. Kirjat, joilla on tekijä(t) Kirjoista, joilla on tekijä, ilmoitetaan lähteen …
Lähteiden merkitseminen Osaamisen osoittamisen perustana opettajaopinnoissa on käsitteiden, teorioiden ja menetelmien hallinta. Opettajaopiskelijan laaja-alainen teoriaosaaminen (EQF 2009) tulee näkyväksi kirjallisissa osaamisen osoittamisissa, jossa hän osoittaa perehtyneisyyttään lähteisiin.
Mallipohjan numerot poistetaan, eli tyyliksi valitaan Word-mallipohjasta "lähde" (ei siis "numeroitu lähde"). Lähdeluetteloon merkitset vain ne teokset, jotka olet …
VerkkoLähteiden merkitseminen luetteloon riippuu lähteen laadusta. Kirja, artikkeli, pro gradu -tutkielma ja luento merkitään jokainen lähdeluetteloon hieman eri tavoin. Tämän takia …
VerkkoLähdemerkinnän yleisrakenne on neliosainen: 1) Kuka – kirjoittaja tai suullinen tietolähde – aina henkilö, järjestyksessä sukunimi, etunimen alkukirjain. Ellei henkilötekijää ole, …
VerkkoLähdeluettelo- ja tekstiviitemerkintöjen on vastattava toisiaan, jotta lähteen tarkemmat tiedot löytyvät helposti lähdeluettelosta tekstiviitteen avulla. Tekstiviitteeseen tulevat …
Jos teksti perustuu useampaan eri lähteeseen, viitteet erotetaan toisistaan puolipisteellä. Lähteiden esittämisjärjestys voi perustua aakkosjärjestykseen, mutta se …
Viittaus julkaisun eri sivulle. Jos viitataan samassa viitteessä saman lähteen eri sivuille, sivut erotetaan toisistaan pilkulla. Jos viite kohdistuu laajempaan ...
Tekstin lopussa olevaan lähdeluetteloon kootaan tiedot niistä julkaisuista tms., joihin tekstissä on viitattu. Luettelon avulla lukija voikin halutessaan ...
(Tämän sivun esimerkeissä käytetään APA-tyyliä, joka on viittaustekniikoista helppolukuisin. Esimerkeissä on pelkistetty APA-tyyli, jossa vuosiluku ilmoitetaan ilman sulkeita. APA7-viittaustyylisä julkaisuvuosi erotetaan sulkeilla. Voit käyttää myös oman alasi viittaustyyliä. Keskustele asiasta ensin oman … Näytä lisää
Lähteiden merkitseminen luetteloon riippuu lähteen laadusta. Kirja, artikkeli, pro gradu -tutkielma ja luento merkitään jokainen lähdeluetteloon hieman eri ...
Lähteiden käyttö ja lähdeluettelo. Lähteeseen viittaaminen; Lähdeviitteiden merkintä; Lähdeluettelon laatiminen; Sisällysluettelo ja tutkielman järjestys; Kirjallisuus, lähteiden käyttö; Opiskelutekstien arviointi. Yksi näkökulma arviointiin: Bloomin taksonomia; Opiskelutekstin arvioitsija ja oletettu lukija
Jun 11, 2020 · Seuraavassa on esimerkkejä erityyppisten lähteiden luettelomerkinnöistä. Sivun lopussa samat tiedot ovat taulukossa 1. Kirjat, joilla on tekijä(t) Kirjoista, joilla on tekijä, ilmoitetaan lähteen perustiedot. Jos saman tekijän teoksia on lähdeluettelossa useita, nämä ilmoitetaan ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan.
Lähdeluettelossa mainitaan jokainen lähde, jota raportin tekstissä on käytetty. ... Perusidea sähköistenkin lähteiden merkitsemisessä on, että lukija löytää ...
VerkkoSulje Lähteet ovat tekstejä, joista otat tietoa omaan tekstiisi. Kaikki käytetyt lähteet tulee merkitä tektin loppuun lähdeluetteloon. Merkintätapa vaihtelee lähteen tyypin mukaan. …
Lähdeluetteloon merkitään kirjoittajan nimen jälkeen kirjoituksen nimi. Vasta sen jälkeen merkitään koko teoksen nimi ja tiedot sen toimittajista sekä sivut, joilla kirjoitus kokoomateoksessa sijaitsee. On olemassa erilaisia käytäntöjä siitä, mitä lähteen nimitiedoista kursivoidaan.
Tutkimusmateriaalia ei lähdeluettelossa mainita, vaan se esitetään tekstissä siinä kohdassa, joka käsittelee tutkimuksen toteutusta, aineistoa ja menetelmiä (ks. lisää luku 4.2.4). Käytettyjen lähteiden tulee olla työn kannalta relevantteja. Niiden käyttö osoittaa lukeneisuuden ja tietämisen laajuuden.
VerkkoLähdeviitteiden merkintä. Lähdeviitteiden merkitsemiseksi on olemassa useita tapoja. Viitteet voidaan merkitä tekstin sekaan tekstiviitteiksi, sivun alareunaan alaviitteiksi tai luvun tai työn loppuun loppuviitteiksi. …