Ateriarytmi - Syö hyvää
https://syohyvaa.fi/ateriarytmiAteriarytmi. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua, pitää verensokerin tasaisena ja hillitsee nälän tunnetta. Omaa, itselle sopivaa ateriarytmiä voi arvioida kuulostelemalla oloaan. Säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä …
Ateriarytmi - Terve koululainen
www.tervekoululainen.fi › ylakoulu › ravintoPäivittäin on hyvä syödä noin 4-5 kertaa: aamiainen; lounas; päivällinen; 1−3 pienehköä välipalaa; iltapala; On kuitenkin hyvä muistaa, että ateriarytmi on yksilöllinen, eikä se sovi kaikille samanlaisena. Päivän ateriat. Aamiainen on tärkeä ateria ja sen syöminen kannattaa opetella. Yön jäljiltä tyhjentyneet energiavarastot tulee täydentää, jotta päivä käynnistyy.
Urheilijan ateriarytmi | Valio
www.valio.fi › hyvinvointi › urheilijan-ateriarytmiFeb 01, 2022 · Aktiiviliikkujilla säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä, sillä suuremman lihasmassan vuoksi perusaineenvaihdunta on kiihtynyt ja energiankulutus levossakin on suurempi. Liikkujan ateriarytmissä on hyvä huomioida yksilölliset tarpeet harjoitusten määrän ja arjen askareiden mukaisesti. Yleispätevänä ohjenuorana voidaan pitää 5-6 ateriaa 3-4 tunnin välein.
Ateriarytmi - Syö hyvää
syohyvaa.fi › ateriarytmiAteriarytmi. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua, pitää verensokerin tasaisena ja hillitsee nälän tunnetta. Omaa, itselle sopivaa ateriarytmiä voi arvioida kuulostelemalla oloaan. Säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä lapsille. Lapset eivät pysty syömään yhtä suuria annoksia tai käyttämään hyväkseen elimistön energiavarastoja yhtä tehokkaasti kuin aikuiset.
Ateriarytmi - Terve koululainen
www.tervekoululainen.fi › alakoulu › ravintoRiittävä syöminen tasaisin väliajoin helpottaa vireyden ylläpitoa ja jaksamista. Hyvä ateriarytmi tarkoittaa sitä, että ruokailukertojen väli on noin 3–4 tuntia, jolloin päivässä on vähintään viisi ruokailukertaa. Säännöllinen syöminen auttaa jaksamaan. Kova nälkä ei pääse yllättämään, kun syö riittävän usein.