Ateriarytmi - Syö hyvää
https://syohyvaa.fi/ateriarytmiOmaa, itselle sopivaa ateriarytmiä voi arvioida kuulostelemalla oloaan. Säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä lapsille. Lapset eivät pysty syömään yhtä suuria annoksia tai käyttämään hyväkseen elimistön energiavarastoja …
Ateriarytmi | Martat
www.martat.fi › lapsiperheen-ruoka › ateriarytmiRuokapöydässäkin tavat ja tottumukset siirtyvät aikuisilta lapsille. Säännölliset ruoka-ajat rytmittävät päivää. Kasvavalle lapselle säännölliset ateriat ja ravitsevat välipalat ovat erittäin tärkeitä. Aterioita tulee tarjota 3-4 tunnin välein eli 4-6 ateriaa päivässä. Lapsiperhesivuilta voit tulostaa täytettävän arkirytmikellon.
Ateriarytmi - Syö hyvää
syohyvaa.fi › ateriarytmiAteriarytmi. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua, pitää verensokerin tasaisena ja hillitsee nälän tunnetta. Omaa, itselle sopivaa ateriarytmiä voi arvioida kuulostelemalla oloaan. Säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä lapsille. Lapset eivät pysty syömään yhtä suuria annoksia tai käyttämään hyväkseen elimistön energiavarastoja yhtä tehokkaasti kuin aikuiset.
Ateriarytmi - Terve koululainen
www.tervekoululainen.fi › ylakoulu › ravintoAterioiden rytmitys päivään Elimistö tarvitsee ruokaa tasaisin väliajoin. Siksi kannattaa syödä 3−4 tunnin välein. Säännöllinen syöminen pitää verensokeripitoisuuden tasaisena ja vireyttä yllä. Kun noudattaa säännöllistä ateriarytmiä, on helppo välttää huonoja välipaloja, liian suuria ruoka-annoksia ja iltasyömistä.
Aikuiset - Ruokavirasto
www.ruokavirasto.fi › elintarvikkeet › terveyttaAikuiset. Ateria-ajat ja tottumukset ovat pitkälti kulttuurisidonnaisia ja yksilöllisiä . Päivittäin on hyvä syödä säännöllisin väliajoin, esimerkiksi aamupala, lounas ja päivällinen, sekä tarvittaessa 1-2 välipalaa. Säännöllinen ateriarytmi pitää veren glukoosipitoisuuden tasaisena, hillitsee nälän tunnetta, tukee painonhallintaa sekä suojaa hampaita reikiintymiseltä.