Ruokatauko voi olla työaikaa | Tehy-lehti
www.tehylehti.fi › fi › uutisetMar 07, 2017 · Yleistyöajassa ruokailu omalla ajalla on pääsääntö. Jos ruokatauko on omaa aikaa, työntekijän pitää pystyä se pitämään ja esimerkiksi poistua työpaikalta. – Terveydenhuollon työtehtävissä on käytännössä usein mahdotonta päästä lähtemään työpaikalta muualle syömään, vs. edunvalvontajohtaja Riikka Rapinoja Tehystä sanoo.
Lepoajat | Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
www.kt.fi › sopimukset › kvtesTyöaika on järjestettävä niin, että viranhaltija/työntekijä saa kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävän keskeytymättömän vapaa-ajan, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen. Viikkolepo voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Viikkolevon tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa.
Ruokatauko ja muut lepoajat | Tehy
www.tehy.fi › fi › tyoelamaopasJaksotyössä ruokailutauko järjestetään tyypillisesti työaikana. Yleensä työehtosopimuksissa on sovittu kymmenen minuutin kahvitauosta. Vuorokausilepo Työntekijälle on annettava jokaisen työvuoron alkamista seuraavan 24 tunnin aikana vähintään 11 tunnin keskeytymätön lepoaika, lukuun ottamatta varallaoloaikana tehtyä työtä.
Työaika ja ruokatunti - Minilex
www.minilex.fi › a › työaika-ja-ruokatuntiTyöaikalaki sisältää sääntelyä päivittäisestä lepoajasta, joka käytännössä tarkoittaa työntekijälle annettavaa ruokatuntia. Silloin kun työntekijän vuorokautinen on pidempi kuin kuusi tuntia, eikä työn jatkumisen kannalta ole välttämätöntä, että hän on työpaikalla, on hänelle annettava työvuoron aikana säännöllinen lepoaika.
Yleistyöaika | Tehy
www.tehy.fi › fi › tyoelamaopasYleistyöaikaa voidaan noudattaa silloinkin, kun jaksotyön edellytykset täyttyvät. Yleistyöajassa on vuorokautinen säännöllinen työaika ja viikoittainen säännöllinen työaika. Vuorokautinen säännöllinen työaika on yleensä enintään kahdeksan tuntia. Työehtosopimuksissa on kuitenkin määräyksiä myös pidemmistä vuorokautisista työajoista.