Viinin valmistus - Melkkobrew
www.melkkobrew.fi › viinin-valmistus_1VIININVALMISTUKSESSA TARVITTAVAT AINEET -Raikasta vesijohto- tai lähdevettä. -Sokeria halutun alkoholipitoisuuden mukaan. Mietoihin viineihin 4 kg tavallista kidesokeria tai 4,4 kg Panimosokeria ja vahvoihin vastaavasti 6 kg tavallista tai 6,6 kg Panimosokeria, riippuen kuitenkin raaka-aineiden sisältämän sokerin määrästä. -Raaka-aineet joko metsästä, puutarhasta tai ...
Samin kotiviiniohje - Kapsi
peran.kapsi.fi/kotiviineja/kotiviiniohje.htmAnna viinin olla rauhassa noin viikko, jonka jälkeen voimme siirtyä viinin kirkastamiseen (siis selkiyttämiseen). Lopuksi pese käytetyt astiat ja välineet. Kirkastaminen 1 vk. Kun viini on saanut olla pöntössä rauhassa on selkiyttämisen vuoro. Desinfioi ja huuhtele käymisastiat, ja lappo.
Samin kotiviiniohje - Kapsi
peran.kapsi.fi › kotiviineja › kotiviiniohjeViinin makeutta voi tasapainottaa lisäämällä sitruunahappoa, mutta yleensä kotoisista marjoista tehdyt viinit ovat jo varsin happamia. Sokerin määrä kannattaa jättää hivenen alemmaksi kuin mikä tuntuisi parhaalta, koska viini ikääntyessään pehmenee (karvaus ja hapot vaimenevat), mutta makeus säilyy samana ikääntymisestä ...