Viinitieto - Viinini
viinini.weebly.com › viinitietoTanniinit mahdollistavat myös viinin säilyvyyden ja ikääntymisen. Kaikkein voimakkainta tanniinisuus on nuorissa punaviineissä. Viinin ikääntyessä tanniinit pehmenevät ja viinistä tulee pehmeämpi ja pyöreämpi. Jotta viini paranisi ikääntyessään, tulee siinä tanniinien lisäksi olla riittävästi hedelmäisyyttä ja hapokkuutta.
Viinipäänsärky - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00786Oct 15, 2012 · Tanniinit Tanniineita voidaan poistaa viinistä saostamalla niitä esimerkiksi maidon, kananmunan ja kalan valkuaisilla. Mainituista saostusaineista viiniin jäävien vieraiden valkuaisten määrät ovat kuitenkin niin pieniä, ettei niistä tule allergiareaktioita herkillekään maito-, muna- tai kala-allergisille.
Viinipäänsärky - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk0078615.10.2012 · Tanniinit Tanniinit ovat kasvifenoleja, joita on kaikissa kasveissa, keskimääräistä enemmän esimerkiksi viinirypäleitten kuorissa ja siemenissä, marjoissa, teessä ja pajun kuoressa. Tanniinit toimivat kasveissa antioksidantteina ja estävät muun muassa bakteerien ja muiden mikrobien lisääntymistä sekä rasvojen härskiintymistä.
Tanniinit – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › TanniinitTanniinit ovat kasveissa esiintyviä oligo- tai polymeerisia fenoliyhdisteitä, jotka sitovat ja saostavat proteiineja. Rakenteensa perusteella tanniinit voidaan luokitella esimerkiksi flavonoidiyksiköistä koostuviin proantosyanidiineihin eli kondensoituneisiin tanniineihin, tai gallushaposta muodostuneisiin hydrolysoituviin tanniineihin.
Tyrnin voimalla | Kauneus ja Terveys
www.terve.fi › kysymykset › tyrnin-voimallaMar 03, 2010 · Puolukan tanniinit suojaavat virtsatieinfektioilta. Puolukkaa voidaankin käyttää – karpalon tapaan – eräänlaisena virtsatietulehdusten estolääkityksenä.Terveyden kannalta tärkeää on syödä vaihdellen erilaisia marjoja monipuolisen ruokavalion lisänä, vaikkapa vain muutama tyrnimarja päivässä ja puolukkaa 0,5–1 dl.