sinä etsit:

Taivaalla nyt

Taivaankannen tähystäjä, laita muistiin päivämäärä ...
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4446542
1 päivä sitten · Tähtitieteilijät odottavat siltä paljon. Kenen tahansa havainnoitavissa, jos pilvipeite sallii, on se vuoden ykkösjuttu taivaalla. – Tiistaina 25.10. aurinko pimenee osittain. Pimennys alkaa kello 12.11 ja on suurimmillaan kello 13.21 ja kello 14.51 se on ohi. Jos silloin pystyy olemaan ulkona, pääsee näkemään kun 63 prosenttia ...
Katse kohti yläilmoja: taivaalla voi nyt nähdä ...
https://yle.fi/uutiset/3-11468584
28.7.2020 · Taivaalla voi sattumalta nähdä heinä-elokuun vaihteessa useita upeita taivaankappaleita ja luonnonilmiöitä. Vaikka kesä ei Suomessa valoisuuden takia olekaan parasta mahdollista aikaa tähtiharrastukselle, katseet kannattaa silti suunnata kohti taivasta. Listasimme neljä kiinnostavaa havaintoa, jotka voi nähdä juuri nyt.
Ursan tähtikartta
https://www.ursa.fi/taivaalla/tahtikartta
Laitteen tarjoamaa paikannusta voit käyttää ”nykysijainti”-painikkeella. Tähtikarttanäkymä. Kartalla näytetään kohteet, jotka tähtitaivaalla voi paljain silmin nähdä hyvissä olosuhteissa. Tähtikuviot esitetään suomalaisen tradition mukaisina, ja ne …
URSA - Taivaalla tapahtuu
www.multi.fi/~mkaipio/saa/Muut_Ursa_Taivaalla_tapahtuu.html
Etusivu» Taivaalla » Tähtitaivas. Tähtitaivas nyt. Joulukuu: Aurinko ja Kuu Aurinko- ja kuutapahtumat joulukuussa 2017. Torstaina 21.12. klo 18.28 on talvipäivänseisaus. Tällöin Aurinko on Suomesta katsottuna alimmillaan ja päivä lyhimmillään. Täysikuu loistaa yöllä 3./4.12.
Helsinkiläinen Juho hämmästyi näystä taivaalla: "Se ...
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helsinkilainen-juho-hammastyi...
20.12.2021 · Helsingin Kalasatamassa asuva Juho hämmästyi katsoessaan ikkunasta ulos. Aurinko oli värjännyt taivaan tulipunaiseksi, ja keskellä leijui epämääräisen muotoinen vaalea pallo. – Se näytti aivan putoavalta tulipallolta, hämmästelee Juho. Mies epäilee pallon liikkuneen taivaalla, mutta ei ole asiasta varma.
Taivaanvahti Taivaanvahti - Ursan havaintojärjestelmä
https://www.taivaanvahti.fi
Valinta ”havaitut” hakee vastaavasti valitulla ajanjaksolla taivaalla näkyneitä ilmiöitä riippumatta siitä, milloin niistä on jätetty raportti Taivaanvahtiin.
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Tähtitaivas
www.ursa.fi › taivaalla
Podcast: Tähtitaivas nyt – Tammikuu 2022. Vuoden aloittavat Kvadrantidien tähdenlentoparvi sekä iltataivaalle nouseva Merkurius. Valoisa aika alkaa hitaasti lisääntyä. Professori Markku Poutasta jututtaa Ursan tiedottaja Anne Liljeström, ja jakson on äänikäsitellyt Tomi Taskinen. Lue lisää ».
Bongaa kaikki planeetat - Tiede | HS.fi
https://www.hs.fi › tiede › art-2000002706599
Talvisella taivaalla voi bongata nyt kaikki planeetat Merkuriuksesta Neptunukseen. Tarvitaan vain aukea paikka ja selkeä sää.
URSA - Taivaalla tapahtuu
www.multi.fi › ~mkaipio › saa
Etusivu» Taivaalla » Tähtitaivas. Tähtitaivas nyt. Joulukuu: Aurinko ja Kuu Aurinko- ja kuutapahtumat joulukuussa 2017. Torstaina 21.12. klo 18.28 on ...
Taivaalla nyt - Elisa
www.saunalahti.fi › ~harrrab › nyt
Taivaalla nyt Asteroidi Ceres 5.12.2021. Asteroidi Ceres, liike taivaalla kahdessa tunnissa. Asteroideja, kivestä ja pölystä koostuvia kasoja, on tuhansittain pääosin Marsin ja Jupiterin radan välillä. Ceres on näistä suurin, läpimitaltaan noin 1000 kilometriä. Vesta on toiseksi suurin, noin 560 km läpimitaltaan.
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa - Taivaalla tapahtuu
http://www.multi.fi › ~mkaipio › saa › Muut_Ursa_Tai...
Tähtitaivas nyt. Podcast: Tähtitaivas nyt – Joulukuu 2021. Joulukuussa 2021 taivaalla saattaa näkyä paljain silminkin (joskin heikosti) komeetta C/2021 A1 ...
Tähtitaivas nyt – Tässä on tammikuun 2022 tähtitaivas | tieku.fi
tieku.fi › maailmankaikkeus › tahdet
Nämä voit nähdä taivaalla nyt. Selkeällä säällä voit paljain silmin erottaa öiseltä tähtitaivaalta noin 5 000 tähteä. Ilman minkäänlaisia laitteita näet myös useimmat Aurinkokunnan planeetat. Voit nähdä Kuun laavatasangot ja meteorikraatterit. Ja Andromedan galaksin ytimen, joka on peräti 2,5 miljoonan valovuoden päässä.
Tähtitaivas nyt – Tässä on tammikuun 2022 ...
https://tieku.fi/maailmankaikkeus/tahdet/tahtitaivas/tahtitaivas...
20.12.2021 · Nämä voit nähdä taivaalla nyt. Selkeällä säällä voit paljain silmin erottaa öiseltä tähtitaivaalta noin 5 000 tähteä. Ilman minkäänlaisia laitteita näet myös useimmat Aurinkokunnan planeetat. Voit nähdä Kuun laavatasangot ja meteorikraatterit. Ja Andromedan galaksin ytimen, joka on peräti 2,5 miljoonan valovuoden päässä.
Ursan tähtikartta
www.ursa.fi › taivaalla › tahtikartta
Laitteen tarjoamaa paikannusta voit käyttää ”nykysijainti”-painikkeella. Tähtikarttanäkymä. Kartalla näytetään kohteet, jotka tähtitaivaalla voi paljain silmin nähdä hyvissä olosuhteissa. Tähtikuviot esitetään suomalaisen tradition mukaisina, ja ne saattavat poiketa muissa lähteissä esitetystä.
Tähtitaivas - Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
https://www.ursa.fi › taivaalla › tahtitaivas-tanaan
Tähtitaivas nyt. Podcast: Tähtitaivas nyt – Tammikuu 2022. Vuoden aloittavat Kvadrantidien tähdenlentoparvi sekä ... Taivaalla tänään. Tapahtumat.
Taivaalla nyt
http://www.saunalahti.fi › ~harrrab › nyt
Andromedan tähdistön galaksi Messier 31 ja sen pienemmät seuralaisgalaksit M32 ja M110. M31 on Linnunradan naapurigalaksi ja sen etäisyys on 2.5 miljoonaa ...
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Tähtitaivas
https://www.ursa.fi/taivaalla
Podcast: Tähtitaivas nyt – Tammikuu 2022. Vuoden aloittavat Kvadrantidien tähdenlentoparvi sekä iltataivaalle nouseva Merkurius. Valoisa aika alkaa hitaasti lisääntyä. Professori Markku Poutasta jututtaa Ursan tiedottaja Anne Liljeström, ja …
Näky iltataivaalla huipentuu - Venus ja Jupiter ovat nyt ...
www.avaruus.fi › uutiset › tahtiharrastus-ja
Dec 11, 2021 · Iltataivaalla loistaa nyt huomiotaherättävä parivaljakko Jupiter ja Venus. Planeetat ovat viime aikoina lähestyneet toisiaan ja tänään ne ovat lähimmillään. Jupiterin ja Venuksen keskinäinen etäisyys taivaalla on vain 3 astetta eli noin kuusi Kuun läpimittaa. Parivaljakko edustaa taivaan kirkkaimpia kohteita Auringon ja Kuun jälkeen.
Kirkas tähti etelässä... - Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry
https://www.facebook.com › ursary › posts › kirkas-täh...
Venus siirtyy taivaalla jatkuvasti eikä näy aina samassa suunnassa. ... pimeän taivaan kirkkaimman tähden, joka näkyy nyt suunnilleen etelän suunnalla ...
Taivaalla nyt - Elisa
www.saunalahti.fi/~harrrab/nyt.html
Taivaalla nyt Asteroidi Ceres 5.12.2021. Asteroidi Ceres, liike taivaalla kahdessa tunnissa. Asteroideja, kivestä ja pölystä koostuvia kasoja, on tuhansittain pääosin Marsin ja Jupiterin radan välillä. Ceres on näistä suurin, läpimitaltaan noin 1000 kilometriä. Vesta on toiseksi suurin, noin 560 km läpimitaltaan.