Salmonellaohjeistus - YTHS
www.yths.fi › salmonellaohjeistusSalmonellaohjeistus koskee eläinlääketieteen opiskelijoita ja elintarvikealalla harjoittelevia. Tartuntatautilain 56§ mukaan työnantajan on vaadittava harjoittelijalta luotettava selvitys siitä, ettei tällä ole salmonellatartuntaa, jos harjoittelija on sellaisissa tehtävissä, joihin liittyy salmonellatartunnan tavallista suurempi leviämisvaara.
Salmonella - THL
thl.fi › salmonellaSalmonella leviää yleensä bakteeria kantavan ihmisen tai eläimen ulosteella saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä. Se voi myös tarttua ihmisestä toiseen, jos esimerkiksi käsihygienia on puutteellinen. Lemmikkieläimet, erityisesti matelijat, voivat myös olla tartunnanlähteenä. Tavallisimpia tartunnanlähteitä ovat muun muassa.
Testaakotona.fi
https://testaakotona.fi/salmonellaSalmonella-lajit kuuluvat suolistoinfektioita aiheuttaviin bakteereihin. Salmonella tarttuu yleensä toisen ihmisen tai eläinten (nisäkkäiden, matelijoiden tai lintujen) ulosteella saastuneen ruuan tai veden välityksellä. Salmonella voi aiheuttaa rajun ripulin ja kuumetaudin eli salmonelloosin tai olla varsin oireetonkin.
Salmonellavalvonta - Ruokavirasto
www.ruokavirasto.fi › salmonellavalvontaEläimistä saatavassa lihassa taas on tavoitteena pitää salmonellan esiintyvyys alle puolessa prosentissa tutkituista eristä. Salmonellavalvontaohjelmaan liittyviä tutkimuksia tehdään Ruokaviraston nimeämissä laboratoriossa. Laboratoriot lähettävät tiedot tekemistään kansalliseen salmonellavalvontaohjelmaan kuuluvista ...