Olut » Oluen valmistus Sinebrychoffilla « Sinebrychoff
www.sinebrychoff.fi › olutOluen valmistus alkaa sadonkorjuusta. Kypsä mallasohra kuljetetaan mallastamoon, jossa jyvän annetaan itää. Idättämisen jälkeen mallas kuivataan, jotta juuri-idut irtoavat. Vasta nyt siirrytään panimoon, jossa mallas rouhitaan, mäskätään, ja sen tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi. Näin syntynyt vierre pumpataan keittokattilaan ...
Hanna Pöntynen - Theseus
www.theseus.fi › bitstream › handleMay 31, 2012 · Oluen valmistus on tunnettu jo noin 6000 vuotta, joten prosessi on vanha. Tieteen ja tekniikan kehittyessä on oluen valmistuskin kehittynyt ja laadukkuuden varmistamiseksi on oluen raaka-aineille laadittu laatuvaatimukset. Tässä työssä käsitellään oluen valmistusprosessiin vaikuttavia raaka-ainetekijöitä sekä