sinä etsit:

Mitä on sosiaalinen kestävä kehitys

Mitä on kestävä kehitys?
https://ym.fi › mita-on-kestava-kehitys
Sosiaalista kestävyyttä vaalivat mekanismit taas auttavat osaltaan lievittämään niitä vaikeuksia, joita nopeasti muuttuvassa maailmantaloudessa ...
Mitä on kestävä kehitys? - Ympäristöministeriö
https://ym.fi/mita-on-kestava-kehitys
Web"Kestävä kehitys on jatkuvaa, ohjattua yhteiskunnallista muutosta eri aluetasoilla, jonka päämääränä turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen …
Sosiaalisesti kestävä kehitys - THL - Terveyden ja hyvinvoinnin …
https://thl.fi/.../sosiaalisesti-kestava-kehitys
WebSosiaalisesti kestävä kehitys tarkoittaa sitä, että hyvinvoinnin edellytykset siirtyvät sukupolvelta toiselle. Sen tavoitteena on vähentää eriarvoisuutta hyvinvoinnissa, …
Mitä sosiaalinen kestävyys on ja miten sitä voi mitata?
https://www.tuni.fi › ... › Agenda2030-juttusarja
Sosiaalinen kestävyys lähtee ihmisarvosta, jonka toteutuminen edellyttää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa yhteiskunnan jäsenten välillä.
Mitä on kestävä kehitys? - Ympäristöministeriö
ym.fi › mita-on-kestava-kehitys
"Kestävä kehitys on jatkuvaa, ohjattua yhteiskunnallista muutosta eri aluetasoilla, jonka päämääränä turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Keskeistä on kolme ulottuvuutta, ympäristötaloudellinen, yhteiskunnallinen ja kulttuurinen, jossa talous on alistettu ekologiselle kestävyydelle.
Keskeisiä käsitteitä - THL
thl.fi › fi › web
Sosiaalisesti kestävä kehitys Suomen sosiaalinen tila -julkaisut Keinot Avaa tai sulje alavalikko. Toimijat Valtio Alueet Kunnat Muut toimijat Kansainväliset toimijat Työkalut Tarkistuslista Eriarvoisuuden havainnollistaminen Materiaalipankki Esimerkkejä Moniammatillisia toimintamalleja Sosiaali- ja terveysalan esimerkit Opetusalan esimerkit
Millaista on sosiaalisesti kestävä kehitys? Dorothea Breier ...
www.helsinki.fi › fi › uutiset
May 7, 2019 · Kestävällä kehityksellä on sekä ympäristöllinen ja taloudellinen että myös sosiaalinen ulottuvuus. – Vain ympäristön ja talouden huomioiva kehitys ei voi olla kestävää, Dorothea Breier sanoo. Breier on kansatieteilijä ja kaupunkikulttuuritutkija Helsingin yliopistossa.
Kestävä kehitys – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kestävä_kehitys
Kestävä kehitys on kehitystä, jolla pyritään tyydyttämään nykyisen yhteiskunnan tarpeet tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella . Tärkeitä huomioon otettavia tekijöitä ovat luonnonvarojen riittävyys ja köyhyys . Kestävä kehitys on erityisesti Yhdistyneiden kansakuntien (YK) hanke Kestävän kehityksen tavoitteiden muodossa. Nykyiset YK:n tavoitteet ulottuvat vuoteen 2030 ja niistä käytetään myös nimitystä Agenda2030.
Kestävä kehitys ja Agenda2030 - Kestävä kehitys
https://kestavakehitys.fi/kestava-kehitys
WebKestävässä kehityksessä puhutaan usein sosiaalisesta kestävyydestä, ja keskiosan asiat ovatkin sosiaalisen kestävyyden avainkysymyksiä. Ilman niiden toteutumista ihmiset eivät voi hyvin. Keskiosan asioista puhutaan …
Kestävän kehityksen keskeiset käsitteet
https://www.oph.fi › opettajat-ja-kasvattajat › kestavan...
Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen neljästä ulottuvuudesta. Se tarkoitetaan hyvinvoinnin edellytysten siirtymistä ja kehittymistä sukupolvelta ...
Mitä sosiaalinen kestävyys on ja miten sitä voi mitata?
www.tuni.fi › alustalehti › 2022/06/02
Jun 2, 2022 · Sosiaalinen kestävyys tarkoittaa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon lisäksi oikeudenmukaisuutta. Käsitteet oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, ja yhdenvertaisuus liittyvät läheisesti yhteen. John Rawlsin [1] (1971), mukaan oikeudenmukaisuuden perusperiaatteena on vapaus sekä yhteiskunnallinen ja taloudellinen tasa-arvo.
Kestävä kehitys – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Kestävä_kehitys
Kestävää kehitystä käsiteltiin ensimmäisen kerran Yhdistyneiden kansakuntien Brundtlandin komissiossa 1987. Gro Harlem Brundtland totesi vuonna 1987: ”Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa.” [1]
Mitä on sosiaalisesti kestävä kehitys?
https://www.ramboll.com › what-is-social-sustainability
Tavoitteena on löytää tasapaino kaikkien näiden kolmen kestävän kehityksen ulottuvuuden välille, kun tehdään aloitteita, raportoidaan ...
Sosiaalinen kestävyys – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Sosiaalinen_kestävyys
Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen neljästä osasta. Sosiaalisen kestävyyden tarkoituksena on taata, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus perustarpeisiin, kuten ruokaan, koulutukseen ja sananvapauteen . Lähteet Lahti, Kimmo & Rönkä, Antti: Biologia: Ympäristöekologia. Helsinki: WSOY oppimateriaalit, 2006. ISBN 951-0-29702-X.
Sosiaalinen kestävä kehitys - Business College Helsinki
https://keke.bc.fi/Kestava-kehitys/suomi/sosiaalinen
WebSosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen osa-alueista. Sen tarkoitus on turvata ihmisille tasavertaiset mahdollisuudet voida hyvin, saavuttaa perusoikeudet ja hankkia elämän perusedellytykset sekä mahdollistaa osallistua päätöksentekoon omassa …
Sosiaalinen kestävyys | Kuntaliitto.fi
https://www.kuntaliitto.fi › sosiaalinen-kestavyys
Sosiaalisesti kestävässä kehityksessä on pohjimmiltaan kyse kuntalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa omaan elämäänsä ja osallisuuteen ...
Miltä sosiaalinen kestävyys näyttää? - Sitra
https://www.sitra.fi › Blog
Mihin sosiaalinen kestävyys visuaalisesti tiivistyy? Mikä sosiaalista kestävyyttä parhaiten kuvaa ja symboloi?
Sosiaalisesti kestävä kehitys - THL
thl.fi › tavoitteet › sosiaalisesti-kestava-kehitys
Sosiaalisesti kestävä kehitys tarkoittaa sitä, että hyvinvoinnin edellytykset siirtyvät sukupolvelta toiselle. Sen tavoitteena on vähentää eriarvoisuutta hyvinvoinnissa, terveydessä ja osallisuudessa. Kestävän kehityksen toimintaohjelmat pyrkivät saavuttamaan erilaisia hyvinvointitavoitteita.
Sosiaalisesti kestävä kehitys
https://thl.fi › web › hyvinvointi-ja-terveyserot › tavoitteet
Sosiaalisesti kestävä kehitys tarkoittaa sitä, että hyvinvoinnin ... Agenda 2030 – maailman uudet kestävän kehityksen tavoitteet (Ulkoministeriö).
Sosiaalinen kestävyys
https://fi.wikipedia.org › wiki › Sosiaalinen_kestävyys
Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen neljästä osasta. Sosiaalisen kestävyyden tarkoituksena on taata, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus ...
Sosiaalinen kestävyysvaje? - SustAgeable
www.sustageable.fi › sosiaalinen-kestavyysvaje
Dec 23, 2021 · Kiikarissa kestävä yhteiskunnallinen kehitys Kestävän kehityksen tavoittelulla on haluttu kääntää globaali kehitys polulle, jossa samanaikaisesti taataan taloudellinen vauraus, väestön hyvinvointi ja planetaaristen rajojen kunnioittaminen [1]. Kestävyys pitää sisällään ajatuksen pitkän aikavälin kehityksestä, esimerkiksi niin, että taataan yhtäläiset mahdollisuudet ...
Kestävän kehityksen keskeiset käsitteet | Opetushallitus
www.oph.fi › fi › opettajat-ja-kasvattajat
Kestävän kehityksen kasvatus tukee elinikäistä oppimisprosessia siten, että yksilöiden tai yhteisöjen arvot, tiedot, taidot ja toimintatavat muuttuvat ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurillisesti kestävän kehityksen mukaisiksi.
Sosiaalinen kestävyys | Kuntaliitto.fi
www.kuntaliitto.fi › sosiaalinen-kestavyys
Mitä on sosiaalinen kestävyys? Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen osa-alueista ekologisen ja taloudellisen kestävyyden rinnalla. Sen ytimenä on yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja osallisuus, joita kunnat toteuttavat omassa toiminnassaan.
Kestävä kehitys ja Agenda2030 - Kestävä kehitys
kestavakehitys.fi › kestava-kehitys
Sosiaalinen perusta siis edellyttää toimivaa taloutta. Talous kuitenkin käyttää luonnonvaroja ja kuormittaa ympäristöä. Kestävän kehityksen kannalta tärkeää on talouden toiminnasta aiheutuvan ympäristökuormituksen minimoiminen. Sillä miten asioita tuotetaan ja mitä asioita ihmiset ostavat ja kuluttavat, on suuri vaikutus kestävälle kehitykselle.
Sosiaalinen kestävä kehitys – Kestävä kehitys
keke.bc.fi › Kestava-kehitys › suomi
Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen osa-alueista. Sen tarkoitus on turvata ihmisille tasavertaiset mahdollisuudet voida hyvin, saavuttaa perusoikeudet ja hankkia elämän perusedellytykset sekä mahdollistaa osallistua päätöksentekoon omassa maassaan ja maailmanlaajuisesti.