Leivinhiiva – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › LeivinhiivaToimiakseen tarkoituksensa mukaisesti hiiva tarvitsee aikaa, happea, lämpöä ja ravintoa (esim. sokeri, hunaja) sekä nestettä (esim. maito, vesi). Hiiva saa ravintoa myös jauhojen tärkkelyksestä ja lämmönlähteeksi käy kädenlämpöinen neste (tuorehiivalla 36 °C, kuivahiivalla 42 °C). Taikinan peittäminen liinalla ja sijoittaminen ...
liikaa hiivaa taikinassa - Srch-hakukone
srch.fi › liikaa-hiivaa-taikinassaHiivan käyttö. Hiivaa käytetään leivonnassa taikinan kohottamiseen. Toimiakseen hiiva tarvitsee oikean lämpötilan, nestettä ja sokeria. Kun olosuhteet ovat kohdillaan, on lopputuloksena kuohkeita ja ilmavia pullia, leipiä ja sämpylöitä. Tuorehiivan vaatima lämpötila on 37 astetta, eli nesteen tulee olla kädenlämpöistä.
Hiiva - Peda.net
peda.net › id › fa505422cd7Hiiva on elävää solumassaa, joka tarvitsee toimiakseen. happea; lämpöä (37 astetta/ 42 astetta) nestettä; ravintoa; aikaa (kaksi kohotusta) Kuivahiivan "herätyslämpö" on 42 astetta. Kuivahiiva laitetaan taikinaan pieneen jauhomäärään sekoitettuna.
Mitä on hiiva ja miten siitä pääsee eroon? - Vitasal ...
vitasal.fi › mita-on-hiivaIhmisellä on paljon erilaisia mikrobeja iholla, limakalvoilla ja suolistossa. Mikrobilajikkeita on valtava määrä. Osasta tiedetään jo varmasti, että ne ovat luonnollinen osa ihmisen mikrobiostoa ja ne kuuluvat nk. normaaliflooraan, hiiva yksi näistä. Hiivaa ei saa olla liikaa. Mikäli ihmisen kehossa on liikaa hiivaa, oireet ovat hyvin moninaisia ja aina haitallisia elimistön ...
Hiiva - Peda.net
https://peda.net/id/fa505422cd7Tuorehiiva tai kuivahiiva, Hiiva on elävää solumassaa, joka tarvitsee toimiakseen, happea, lämpöä (37 astetta/ 42 astetta) nestettä, ravintoa, aikaa (kaksi kohotusta) Kuivahiivan "herätyslämpö" …