Näin vältät ruokamyrkytyksen | Tiede
www.tiede.fi › artikkeli › jututMar 30, 2005 · 1Noroviruksia tai muita ruokamyrkytystä aiheut-tavia viruksiatulee ruokaan esimerkiksi saas-tuneesta vedestä tai sairastuneen käsistä. Virukset eivät kasva ruoassa mutta lisääntyvät ihmisen soluissa. Oireina ovat pahoinvointi, oksentelu ja ripuli, jotka alkavat puolessa-kahdessa vuorokaudessa.
Ruokamyrkytys - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00608Oct 08, 2020 · Tavallisessa kielenkäytössä kaikkia ruoasta tai juomavedestä saatavia suolitulehduksia kutsutaan ruokamyrkytyksiksi. Niitä aiheuttavat virukset, bakteerit ja alkueläimet. Ruokamyrkytys voi seurata myös ruoassa valmiina olevasta bakteerin tuottamasta myrkystä, jolloin kyseessä on myrkytys sanan varsinaisessa mielessä.
Ruokamyrkytys - Oireet
www.oireet.fi › ruokamyrkytysTyypillisiä ruokamyrkytyksen oireita ovat kuume, oksentelu, pahoinvointi, ripuli ja vatsakipu. Useimmat virukset ja loiset kuolevat yli 60 asteessa. Homeet ja niiden itiöt tuhoutuvat yli 80 asteessa, hiivat yli 45 asteessa. Vaikka useat bakteerit kuolevat 75 asteessa, bakteeri-itiöiden tuhoamiseen vaaditaan 100 asteen lämpötila.