Ruokamyrkytykset - Ruokavirasto
www.ruokavirasto.fi › elintarvikkeet › ohjeitaRuokamyrkytykset. Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan ruoan tai talousveden nauttimisen välityksellä saatua tartuntaa tai myrkytystä. Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat useimmiten mikrobeja (bakteereita tai viruksia) tai mikrobin tuottamia toksiineja. Lisäksi voivat loiset, myrkylliset kasvit, eläimet tai sienet sekä kemialliset aineet ...
Ruokamyrkytys - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00608Oct 08, 2020 · Suolistotulehdukseen liittyy aina ripulia. Ripulin "virallinen" määritelmä on vähintään neljä vetisen löysää ulostusta vuorokaudessa tai kolme kahdeksan tunnin aikana. Uloste on yleensä niin vetistä, että jos se laitetaan astiaan, se asettuu tämän muotoon.