Maustepippuri – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › MaustepippuriMaustepippuri ( Pimenta dioica) on myrttikasvien heimoon ja viuhkopippurien sukuun kuuluva kasvi, jonka puolikypsiä ja kuivattuja hedelmiä käytetään mausteena. Samaan heimoon kuuluvat niin Etelä-Euroopassa kasvava välimerenmyrtti ( Myrtus communis) kuin mausteneilikkakin ( Syzygium aromaticum ).
Keitetty naudankieli on unohdettu herkku ...
kulinaari.com › 2019 › 02Feb 26, 2019 · 8 maustepippuria 8 valkopippuria 2-3 laakerinlehteä 2 sipulia lohkoina 1-2 porkkanaa paloiteltuna 1 valkosipulin kynsi paloina. Huuhdo kieli kylmällä vedellä. Laita kattilaan ja lisää kylmää vettä, kunnes kieli peittyy. Kuumenna vesi hitaasti kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.
Maustepippuri ei ole pippuri | Yle Uutiset
https://yle.fi/uutiset/3-602145517.12.2009 · Maustepippuri ei ole pippuri. Lipeäkala ei ole mitään ilman maustettaan. Keittiömestari Matti Mäkilä joutui opettamaan ranskalaisille sen saloja, sillä ranskalaiset eivät tunteneet lainkaan maustepippuria! Mutta pippurien sukua maustepippuri ei ole, vaikka kelpo mauste onkin. Lipeäkala on joulun herkku Kuva: YLE / Henri Kirkanen.
Itämaisia mausteita 2 - Resepti | Kotikokki.net
www.kotikokki.net › reseptit › naytaMaku on voimakas ja pistävä. Käytetään grillikastikkeisiin, chili con carneen ja vaikka paistettuihin perunoihin. Pepper soup mausteseos: Sisältää anista, anispippuria, neilikkaa, korianterinsiementä, kuminaa, maustepippuria, inkivääriä, tamarinpalkoa ja fenkolinsiementä. Sopii liharuokiin. Ogbono: Mangokasvin siemen joka kuivataan ...
Maustepippuri – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/MaustepippuriMaustepippuri (Pimenta dioica) on myrttikasvien heimoon ja viuhkopippurien sukuun kuuluva kasvi , jonka puolikypsiä ja kuivattuja hedelmiä käytetään mausteena. Samaan heimoon kuuluvat niin Etelä-Euroopassa kasvava välimerenmyrtti (Myrtus communis) kuin mausteneilikkakin (Syzygium
Mausteopas | Kodin Kuvalehti
www.kodinkuvalehti.fi › artikkeli › ruokaDec 29, 2010 · Parhaimmillaan curry voi sisältää 15 eri maustetta. Päämausteita ovat valkosipuli, kardemumma, inkivääri, muskotti, neilikka, kaneli, korianteri ja musta- ja cayennepippuri. Käytä itämaisissa ruuissa, marinadeissa ja kastikkeissa. Curryjauheiden voimakkuus vaihtelee, joten aloita maustaminen pienellä määrällä.