9.1.2015 · Mallasleipää ja kotikaljaa -ja uudet veitset! Jouluksi piti tietenkin tehdä kotikaljaa perheelle. Aivan turhaan moni pelkää oikeiden maltaiden käyttöä kaljanteossa - kotikaljan teko maltaista ei ole yhtään sen suuritöisempää kuin uutteistakaan. Itsekin teen kaljan joskus uutteista, mutta maku jää paljon ohkaisemmaksi, vaikka ...
19.12.2019 · Kotikalja on ihana perinteinen juhlien ja pitojen juoma (oi mikä suksee se oli kesällä Urho15v:n rippijuhlissa kuumana kesäpäivänä!) ja vielä sitä tapaa monissa lounasravintoloissakin, silloin pitää kyllä tietää, kannattaako ottaa, eli onko itse tehtyä, teollinen on nimittäin aina ihmeen kitkerää. Siis aina.
6.10.2017 · Kiehauta 5 litraa vettä, katajanoksat ja murskatut katajanmarjat. Kaada seos sokerin ja maltaiden päälle. Sekoita ja anna kaljan vetäytyä huoneenlämmössä kolme tuntia. Lisää …
21.12.2009 · - Kotitekoinen kalja on monesti makeampaa, tässä ei sellaista makeutta tunnu, Jari Vesa makusteli. Julmust on imelä ruotsalaisherkku Makeutta sen sijaan löytyi etiketin mukaan "perinteisellä, 1910-luvulta periytyvällä reseptillä" valmistetusta julmustista.
22.7.2009 · Juvosen mukaan soppa maistuu parhaimmalta ihan pelkkänä ilman leipää, ja kyytipojaksi sopii mainiosti vaikka kotikalja. Maku on enemmän suolainen kuin makea. Pannukakkumainen taikina, jota voi maustaa rusinoilla, pudotellaan klimpeinä lihaliemeen.
Valmistus · Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. · Liuota ...
Kotikalja on valmista juotavaksi pullotusta seuraavana päivänä. Satsin määrästä voisi luulla että kotikaljaa saa viitisen litraa, totuus ei kuitenkaan ole aivan tämä. Oluen määrä riippuu siitä miten vanhaa mallas on, ja miten paljon nestettä se imee itseensä, mutta myös pohjalla jäänyt sakka pienentää veden määrästä saatua todellista juoman määrää.