Kala on hyväksi terveydelle - THL
thl.fi › fi › ajankohtaistaSyö kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Kala sisältää terveyttä edistäviä pehmeitä rasvoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä D-vitamiinin ja omega-3-rasvahappojen lähde. Kalasta saa myös seleeniä, B12-vitamiinia, jodia, kaliumia ja fosforia.
Kalja – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KaljaKalja on eräs alkoholiton tai hyvin mieto mallasjuoma. Kalja on tavallisesti makeaa ja tummaa, ja sitä käytetään yleensä ruokajuomana. Mietoutensa takia sitä ei lasketa varsinaiseksi alkoholijuomaksi. Kotikalja on kotitekoista kaljaa. Arkikielessä myös olutta voidaan kutsua kaljaksi.
Kotikalja | Martat
www.martat.fi › reseptit › kotikaljaValmistusohje 5 l vettä 3 dl kaljamaltaita 2 1/2 dl sokeria 1 tl hiivaa 1. Pane maltaat ja sokeri isoon astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. 2. Anna jäähtyä seuraavaan päivään. 3. Siivilöi kalja toiseen astiaan. 4. Lisää hiiva pieneen kaljatilkkaseen liuotettuna. 5. Anna kaljan käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä. 6.
Kotikalja
https://kotikalja.comTavanomaiseen olueen verrattuna kotikalja on vähäkalorisuutensa ja "volttien" puuttumisen vuoksi terveellinen, turvallinen ruokajuoma.
Kotikalja | Juomat | Reseptit | K-Ruoka
www.k-ruoka.fi › reseptit › kotikalja1 Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä. 2 Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. 3