Hiiva ja sitko - Helsinki
www.mv.helsinki.fi › home › kirstinuHiiva ja sitko. Leivonnassa käytettävä leivinhiiva (Saccharomyces cerevisiae) on kosteuden, lämmön ja glukoosiravinnon avulla selviytyvä hyötymikrobi (Suomen Hiiva, 2010). Hiivan avulla voidaan kohottaa leivonnaisia kuten leipää ja pullaa. Hiivan toiminta perustuu hiilidioksidin ja etanolin muodostumiseen, hiivan käyttäessä ...
Leivinhiiva – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/LeivinhiivaLeivinhiiva, myös oluthiiva, viinihiiva, (Saccharomyces cerevisiae) on kotelosieniin kuuluva yksisoluinen sienilaji. Se on yksi vanhimmista leivän kohotusaineista, jolla saadaan leivonnaisten pehmeä ja kuohkea rakenne sekä oluen ja viinin käymisen aikaansaaja. Hiiva on elävä hyötymikrobi. Tuoreena hiiva on kimmoisaa ja väriltään vaaleanharmaata. Se on elävää solukkoa, joka suot…
Suomen Hiiva » Pullataikina
www.suomenhiiva.fi › koti › leivontaohjeetKylmät aineet jäähdyttävät taikinan ja hidastavat nostatusta. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi eli + 37 asteeseen. Tarkista maidon lämpötila tipauttamalla pari pisaraa sitä kädenselkämykseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Murenna tuorehiiva taikinakulhoon.
Hiivaleipä | Martat
www.martat.fi › reseptit › hiivaleipa2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. 3. Vatkaa taikinaan suola, siirappi ja ruisjauhot. 4. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin leivästäkin tulee pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. 5. Anna taikinan nousta leivin liinan alla noin ...