Sukututkimus - evl.fi
evl.fi › tietoa-kirkosta › kirkko-ja-yhteiskuntaSukututkimuksen tärkeimpiä tietolähteitä ovat seurakuntien käsinkirjoitetut kirkonkirjat. Niitä voi tutkia maakunta-arkistoissa ja kirkkoherranvirastoissa. Noin kaksi kolmasosaa seurakunnista on antanut yli sata vuotta vanhat kirkonkirjansa oman alueensa maakunta-arkiston säilytettäväksi. Joissakin seurakunnissa sukututkijan on mahdollista tutkia yli satavuotiaiden kirkonkirjojen mikrofilmikortteja kirkkoherranvirastossa.
Luovutetun Karjalan kirkonkirjat löytyvät nyt verkosta ...
yle.fi › a › 3-11100066Dec 4, 2019 · Luovutetun Karjalan kirkonkirjoista koottu tietokanta on valmis. Karjala-tietokantasäätiö ilmoittaa luovutuksesta Kansallisarkistolle tällä viikolla – sattumalta säätiön 30-vuotis juhlavuonna. Säätiön säädekirja allekirjoitettiin Mikkelissä 30 vuotta sitten. Nyt säätiö on toteuttanut tehtävänsä, eli arkistoinut ja digitoinut luovutetun Karjalan kirkonkirjat.
Lyhenteitä | Suomen Sukututkimusseura
www.genealogia.fi › lyhenteitaTälle sivulle on koottu luettelo eri sukututkimuksen lähteissä esiintyvistä yleisimmistä suomalaisista, ruotsalaisista ja latinalaisista lyhenteistä sekä niiden käännökset eri kielille. Luettelossa lyhenteet on järjestetty aakkosittain. Luettelon ovat koonneet Leif Mether ja Assi Valve. Luettelo ei ole täydellinen.
Kirkonkirjat | Suomen Sukututkimusseura
www.genealogia.fi › kirkonkirjatKirkonkirjat eli kirkolliset väestörekisteriasiakirjat ovat sukututkimuksen tärkein yksittäinen lähdesarja. Kirkonkirjoilla tarkoitetaan evankelis-luterilaisten seurakuntien arkistoihin kuuluvia rippikirjoja ja historiakirjoja eli luetteloita syntyneistä, vihityistä ja kuolleista. Näiden asiakirjojen lisäksi seurakuntien asiakirjoihin lukeutuu yleensä myös luetteloita muuttaneista, ripillä käymättömien henkilöiden tiedot sisältäviä lastenkirjoja sekä tiliasiakirjoja ja ...
SSHY - Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys ry.
sukuhistoria.fiSSHY:n digitointiprojekti mahdollistaa arkistomateriaalin tutkimisen internetin välityksellä. Sivuiltamme löydät digitoituja rippi- ja muita kirkonkirjoja. Jäsenillemme tarjoamme myös muita SSHY:n tuottamia lähteitä tutkittaviksi kuvatietokantamme kautta, mm. kirkonkirjoja, tuomiokirjoja, läänintilejä ja sotilasrullia. Julkisten sivujemme kuvien käyttö on vapaata.