Suomen markka – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Suomen_markkaNiinpä 1950-luvulla markan arvo oli enää vajaa sadasosa siitä, mikä se oli ollut ennen ensimmäistä maailmansotaa. Uudenvuodenpäivänä 1946 valtio otti kansalaisiltaan pakkolainaa setelinleikkauksella , jossa liikkeellä olevien 500, 1 000 ja 5 000 markan seteleiden arvot puolitettiin kertarysäyksellä.
Rahanarvonmuunnin | Tilastokeskus
www.stat.fi › tup › laskuritRahanarvonmuunnin. Laskurilla voidaan muuntaa aloitusvuoden markat tai eurot halutun vertailuvuoden markoiksi tai euroiksi. Laskenta perustuu elinkustannusindeksiin 1914:1-6=100, ja se ottaa huomioon sekä vuoden 1963 rahauudistuksen että vuoden 2002 euroon siirtymisen. Vuosi 1914 on poistettu laskurista, koska sen tiedot ovat puutteelliset.
Markat, kaikki Suomen markkakolikot | Kolikot.com
www.kolikot.com › markatSuomen markat. Seuraaville sivuille on kerätty tiedot kaikista tiedossaolevista Suomen markkamääräisistä kolikoista variantteineen eri aikakausilta vuosilta 1864 – 2001. Sivuilta löydät muun muassa kolikoiden lyöntimäärät sekä mitat, painot ja materiaalit. Lisäksi on kerrottu rahojen kolikkokohtaiset luettelonumerot Suomen ...
Markat, kaikki Suomen markkakolikot | Kolikot.com
https://www.kolikot.com/markatSuomen markat. Seuraaville sivuille on kerätty tiedot kaikista tiedossaolevista Suomen markkamääräisistä kolikoista variantteineen eri aikakausilta vuosilta 1864 – 2001. Sivuilta löydät muun muassa kolikoiden lyöntimäärät sekä mitat, painot ja materiaalit. Lisäksi on kerrottu rahojen kolikkokohtaiset luettelonumerot Suomen ...
Suomen markka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_markkaSuomen markka oli Suomen rahayksikkö vuosina 1860–2002. Markka lyhennettiin käytössä mk tai Smk . Vuoden 1978 jälkeen käytettiin myös valuuttatunnusta FIM, joka oli tarkoitettu kansainväliseen rahaliikenteeseen. Markka jakautui sataan penniin, lyhenne p. Sana markkaon vanha jalometallien painomitta, josta se omaksuttiin rahayksik…