Uudenvuodenpäivä – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/UudenvuodenpäiväUudenvuodenpäivä on juhlapäivä, jota vietetään 1. tammikuuta, vuoden ensimmäisenä vuorokautena.Päivää edeltää 31. joulukuuta vietettävä uudenvuodenaatto.Vuoden vaihtumisen sijoitti tammikuun alkuun Julius Caesar vuonna 46 eaa., sitä ennen roomalaiset olivat aloittaneet vuoden maaliskuusta.. Uudenvuodenpäivä on Suomessa ja useissa muissa maissa pyhäpäivä.
Uusivuosi | Uudenvuodenpäivä 2021 - Pyhäpäivät
pyhäpäivät.fi › uusivuosi-uudenvuodenpaivaVuoden ensimmäinen pyhäpäivä on aina Uudenvuodenpäivä 1.1. Vuonna 2021 Uudenvuodenpäivä osuu viikolle, eli se on niin sanottu arkipyhä. Uudenvuodenpäivä on perjantaina 1.1.2020, näin muodostuu ns. pitkä viikonloppu. Vuoden 2020 viimeinen päivä on torstai 31.12, tätä päivää kutsutaan myös uudenvuodenaatoksi. Koska uudenvuodenaatto ei ole Suomessa pyhäpäivä on monella ...
New Year's at the Needle | Space Needle
www.spaceneedle.com › newyearsT-Mobile New Year’s at the Needle saw the return of live fireworks to ring in 2022...but this celebration was best seen on your screen. The Space Needle partnered with multimedia studios and talented digital artists to create the first-ever live fireworks show to be augmented live with exclusive special effects only seen on TV or streaming online!
Uusivuosi – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › UusivuosiUusivuosi on juhla, jolla juhlistetaan vuoden vaihtumista, kun vanhan vuoden viimeinen päivä (uudenvuodenaatto) vaihtuu uuden vuoden ensimmäiseksi päiväksi ( uudenvuodenpäivä ). Uuttavuotta juhlitaan ympäri maailmaa eri tavoin. Uuden vuoden alkaessa on tapana muistella menneen vuoden tapahtumia sekä tehdä suunnitelmia alkavan vuoden varalle.
Uusivuosi 31.12-1.1. - Päivyri.fi
www.paivyri.fi › info › juhlapyhaJan 16, 2022 · Uudenvuodentinojen valaminen yleistyi Suomessa 1800-luvulla. Tinan muodoista tai sen muodostamasta varjosta on löydetty toivottuja vihjeitä tulevasta elämästä. Uudenvuodentina on perinteisesti myös hevosenkengänmuotoinen, jonka uskotaan jo itsessään tuovan onnea. Aikoinaan ensimmäinen tina oli vielä tapana valaa haltijalle tai tontulle.