Näistä merkeistä tunnistat myrkyllisen työyhteisön ...
yle.fi › aihe › artikkeliDec 16, 2019 · Näistä merkeistä tunnistat myrkyllisen työyhteisön – “Työpaikkakiusaamisen sijaan pitäisi puhua henkisestä väkivallasta”. Lukuaika 9 minuuttia. Jaa: Kuva: Unsplash. Nelli Hyttinen Helsinki. Julkaistu 16.12.2019 - 13:53. Burnout ei aina johdu liiallisesta työmäärästä tai työtehtävien stressaavuudesta. Taustalla voi olla myös työpaikalla koettu henkinen väkivalta.
Työpaikkakiusaaminen | Työterveyslaitos
www.ttl.fi › teemat › tyohyvinvointi-ja-tyokykyTyöpaikkakiusaaminen on koko työyhteisön ongelma, johon pitää ja voidaan puuttua työpaikan kaikilla tasoilla. Tavoitteena pitää olla kiusaamisen nollatoleranssi eli organisaatiokulttuuri, jossa kiusaamista ei hyväksytä eikä suvaita. Työpaikkakiusaaminen on toistuvaa, pitkään jatkuvaa kielteistä kohtelua, loukkaamista, mitätöintiä tai sosiaalista eristämistä.
Työpaikkakiusaaminen | Mehiläinen - mehilainen.fi
www.mehilainen.fi › yrityksille › tyoyhteisolleTyöturvallisuuslaissa kielletään häirintä, joka aiheuttaa työntekijän terveydelle haittaa tai vaaraa. Häirintä on järjestelmällistä ja jatkuvaa kielteistä toimintaa tai käyttäytymistä. ”Työterveyspsykologin työssä olen saanut havaita, että häirinnän tai kiusaamisen kokemus on erittäin subjektiivista. Käytös, jonka joku kokee häirinnäksi tai jopa kiusaamiseksi, voi jonkun toisen arviointiasteikolla olla toleranssin sisällä tai jopa hyväksyttävää.
Työpaikkakiusaaminen | Tehy
www.tehy.fi › fi › tyoelamaopasTyöpaikkakiusaaminen on työyhteisöön sopimatonta, hyvän tavan vastaista käyttäytymistä. Työpaikkakiusaamista voi olla henkinen väkivalta, häirintä tai epäasiallinen kohtelu. Kiusaaminen näyttäytyy sanoin, teoin tai asentein ja se on järjestelmällistä ja jatkuvaa, toista alistavaa toimintaa. Toimivakaan työyhteisö ei välttämättä ole ristiriidaton ja jokaisessa työpaikassa syntyy ajoittain ihmisten välisiä kiistoja.
Tehtävät ja vastuut kiusaamistilanteessa | Työterveyslaitos
www.ttl.fi › teemat › tyohyvinvointi-ja-tyokykyEpäasiallisen kohtelun ja työpaikkakiusaamisen ehkäisemisessä, siihen puuttumisessa ja tilanteiden selvittämisessä tarvitaan kaikkien toimijoiden aktiivista yhteistyötä. Kiusaamisen ehkäisyssä ja hallinnassa on tärkeää, että kunkin toimijan rooli ja vastuut ovat kaikille selkeät. Työpaikkakiusaamisen ja epäasiallisen kohtelun kokonaisvaltainen hallinta tarkoittaa, että organisaatiossa toteutetaan ennaltaehkäiseviä toimia ja puututaan epäasialliseen kohteluun ja kiusaamiseen.