sinä etsit:

tietoa karhusta

Tietoa karhusta - Peda.net
https://peda.net › ...
Peda.net > Mäntsälä > Saaren koulu > Kuvia koulun arjesta > Lukuvuosi 2015-2016 > 1. luokka > Oppilastöitä > Tietoa karhusta ...
Karhu – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Karhu
Karhu eli ruskeakarhu on Euroopan suurimpia petoeläimiä. Sen eri alalajeja tavataan monilla alueilla Euraasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Karhun pituus on 135–250 senttimetriä ja paino 60–300 kilogrammaa, uros on selvästi suurempi kuin naaras. Karhun ruskean turkin sävy vaihtelee melkein mustasta vaalean kellanharmaaseen. Karhut nukkuvat ...
Karhu - Suurpedot.fi
www.suurpedot.fi › lajit › karhu
Suurpedot.fi-sivut tarjoavat tietoa ahmasta, ilveksestä, karhusta ja sudesta. Tämä sivusto pyrkii antamaan virallista ja vahvistettua tietoa suurpedoista ilman värittyneitä näkemyksiä. Sivuja toimittavat petojen tutkimuksen, suojelun, metsästyksen ja viestinnän ammattilaiset sekä viranomaiset.
Karhu – WWF Suomi
wwf.fi › elainlajit › karhu
Tietoa lajista. Karhu on Euroopan suurin petoeläin: raskastekoinen, isopäinen ja kyttyräselkäinen, mutta pulleasta olemuksestaan huolimatta hyvin ketterä. Karhu kävelee, laukkaa tai hyppii neljällä jalalla, mutta voi nousta seisomaan kahdelle jalalle esimerkiksi tähystääkseen ympäristöään.
Karhukannan seuranta | Luonnonvarakeskus
https://www.luke.fi › seurannat › karhukannan-seuranta
Luonnonvarakeskus (Luke) arvioi vuosittain karhujen määrän alueittain. Suurpetohavainnot ovat keskeinen kanta-arvion pohjana käytettävä aineisto.
Karhu - Suomen riistakeskus
https://riista.fi › game › karhu
Tuntomerkit: Suuri petoeläin. Pituus 135–250 cm. Häntä on 5–15 cm pitkä ja se on osittain turkin peitossa. Naaraiden paino on 45–170 kg ja urosten 47–230 kg.
Karhu, Ursus arctos - Nisäkkäät - LuontoPortti
https://luontoportti.com › ...
Euroopan suurin petoeläin. Korkeus 90–110 cm, pää n. 30 cm, pituus 150–250 cm, häntä 5–15 cm, paino 60–230 kg. Suurimmillaan loppusyksyllä ennen talviunia.
Karhu - Korkeasaari
https://www.korkeasaari.fi › Eläimet
Karhu on Suomen kookkain petoeläin, mutta syö enimmäkseen kasviravintoa. Sille maistuvat pehmeät versot, lehdet, juuret, marjat ja vilja, ...
Karhu - Riistakolmiot.fi
https://www.riistakolmiot.fi › animal
Karhun väri voi vaihdella melkein mustasta vaalean ruskeaan. Pennuilla erottuu kaulassa vaalea panta. Eläinten kokoerot ovat suuria, ...
Karhu - Suurpedot.fi
https://www.suurpedot.fi › lajit › karhu
Tuttuja nimityksiä ovat nalle, otso ja mesikämmen, mutta harvemman tiedossa on, että esimerkiksi mettä, metsä, otava ja mörkö ovat karhun synonyymejä.
Myyttinen karhu Suomen historiassa kivikaudelta nykypäivään
kalmistopiiri.fi › 2020/03/07 › myyttinen-karhu
Mar 7, 2020 · Suomen arkeologisessa aineistossa varhaisin merkki karhusta on Lapin Soklin mesoliittiselle kivikaudelle ajoitetulta asuinpaikalta. Tältä noin 10 000 vuoden taakse ajoittuvalta kohteelta löydettiin syksyllä 2019 palanut karhun sormiluu, jota ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole radiohiiliajoitettu (Museovirasto Arkeologiset kenttäpalvelut ...
Tarina: Karhu - Luontosivusto
https://www.luontosivusto.fi › Kesä
Karhu on Suomen kielen mahtavin sana. Ei ihme, että muinaissuomalaiset, jotka jakoivat samat metsät sen kanssa, välttelivät lausumasta tuota sanaa ääneen.
Karhu – WWF Suomi
https://wwf.fi › elainlajit › karhu
Tietoa lajista. Karhu on Euroopan suurin petoeläin: raskastekoinen, isopäinen ja kyttyräselkäinen, mutta pulleasta olemuksestaan huolimatta hyvin ketterä.
Karhu - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Karhu
Karhu eli ruskeakarhu (Ursus arctos) on Euroopan suurimpia petoeläimiä. ... eristyneitä populaatioita, mutta niiden suuruudesta ei ole luotettavaa tietoa.
Karhu on Suomen kansalliseläin - MAPPA.fi
mappa.fi › materiaalit › karhu-on-suomen-kansalliselain
Kuvaus. Tietoa karhusta, joka on Suomen kansalliseläin. Perustuu ohjelmiin: Riston luontokoulu, Ekolokero ja Luontoilta.
Karhun kohtaaminen - Suurpedot.fi
www.suurpedot.fi › suurpedot-ja-me › kohtaaminen
Suurpedot.fi-sivut tarjoavat tietoa ahmasta, ilveksestä, karhusta ja sudesta. Tämä sivusto pyrkii antamaan virallista ja vahvistettua tietoa suurpedoista ilman värittyneitä näkemyksiä. Sivuja toimittavat petojen tutkimuksen, suojelun, metsästyksen ja viestinnän ammattilaiset sekä viranomaiset.