Tiedostojärjestelmä – Linux.fi
https://www.linux.fi/wiki/TiedostojärjestelmäJournaloivat tiedostojärjestelmät . Yleensä tiedostojärjestelmäksi kannattaa valita ext3, joka eräistä teknisistä puutteistaan huolimatta on kaikkein yleisimmin käytetty ja tuettu. Myös ReiserFS (Reiser3) on sangen yleisesti käytetty ja hyvä erityisesti käsiteltäessä suurta määrää pieniä tiedostoja.
Tiedostojärjestelmä – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › TiedostojärjestelmäTiedostojärjestelmät voidaan jakaa sukupolviin seuraavasti: sukupolvi 0: ei järjestelmää, vain tietovirta. Esimerkiksi reikäkortti tai C-kasetti. sukupolvi 1: varhainen hajasaanti. Useampia nimettyjä tiedostoja ilman hakemistoja tai metatietoa. sukupolvi 2: varhainen järjestäminen (hakemistot, kansiot). Paljon tiedostoja.
Tiedostojärjestelmä – Linux.fi
www.linux.fi › wiki › TiedostojärjestelmäEri tiedostojärjestelmät . Linuxin omat tiedostojärjestelmät ovat ext (ensimmäinen oma, ei enää käytössä), ext2 (kauan käytössä, yhteensopiva ext3:n kanssa, ei journaloiva), ext3 (journaloiva), ext4 (viimeisin versio, nykyään oletusvaihtoehtona useimmissa jakeluissa). Lisäksi käytetään lähinnä erikoistarkoituksiin muita ...
FAT – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/FATFAT (File Allocation Table) on tiedostojärjestelmä, jonka Microsoft kehitti vuonna 1977 Microsoft Disk BASICia varten. Se on MS-DOSin ja Windows 95, 98 ja ME:n käyttämä tiedostojärjestelmä, ja sitä käytetään edelleen yksinkertaisuutensa vuoksi USB-muistien ja muistikorttien tiedostojärjestelmänä. Myös nykyisten PC-koneiden käynnistämistä hallitseva UEFI vaatii kiintolevyllä tallennustilakseen FAT32-osion.