Sydämen rasituskoe | Akuutti | yle.fi
yle.fi › aihe › artikkeliMar 27, 2013 · Koska hapenpuute pystytään toteamaan EKG:ssä, voidaan tuollaista kuormitusta jäljitellä tutkimusolosuhteissa, ja saada selitys oireille. Rasitus- tai kuormituskokeella sydän siis altistetaan rasitukselle ja katsotaan, löytyykö oireiden taustalta sairaus. Ensin testattavaan asetetaan sydämen toimintaa seuraavia antureita ja verenpainemittari.
Sydämen rasituskoe | Jyväskylä.fi
www.jyvaskyla.fi › sydamen-rasituskoeSydämen rasituskoe. Kliinisessä sydämen rasituskokeessa tutkitaan mahdollista sydänlihaksen hapenpuutetta lisäämällä sydämen hapenkulutusta fyysisellä rasituksella. Kokeen aikana seurataan sydänfilmiä sydänlihaksen hapen puutteen ja rytmihäiriöiden havaitsemiseksi. Rasitus-EKG-tutkimukseen tarvitset terveysaseman lääkärin lähetteen tai keskussairaalan ohjauksen.
Sydämen rasituskoe | refluksi
www.refluksi.fi › keskustelu › 14033Feb 07, 2012 · Rasituskoe tehtiin sen vuoksi, kun lääkärit epäilivät, että sydämessä olisi jotain häikkää. No juu.. Yhdellekään lääkärille ei tullut mielen viereenkään, että kyseessä saattaisikin olla ilkeästi oireileva refluksiesofagiitti. Se kuntofillarillapolkeminen tehtiin toden teolla fyysisesti rasittavaksi.
Rasituskoe EKG - Sydänkeskus
www.sydankeskus.com › palvelut › rasituskoeSydämen rasitus-EKG eli rasituskoe on tutkimus, jonka tarkoituksena on selvittää henkilön suorituskyky ja sitä mahdollisesti rajoittavat tekijät, kuten esimerkiksi sydänlihaksen hapenpuute (iskemia) tai rasituksessa ilmenevät rintakivut, rytmihäiriöt tai pumppausvoiman häiriöt. Rasituskokeella voidaan tutkia rintakivun syitä ja arvioida sepelvaltimotaudin riskiä.
Rasitus-EKG eli kliininen rasituskoe | Mehiläinen
www.mehilainen.fi › sydan-ja-verisuonitauditkuntoutumisen seurannassa sekä. kirurgisiin toimenpiteisiin liittyvien riskien arvioinnissa. Suurin käyttöalue on sepelvaltimotaudin diagnostiikassa, ennusteen arvioinnissa ja taudin vaikeusasteen selvittämisessä. Rasituskokeen keskeinen informaatio saadaan sydänfilmistä eli EKG:sta, jota seurataan kokeen ajan jatkuvasti, alkaen levosta ja jatkaen tavallisesti nousujohteisen rasituksen ajan aina palautumisvaiheen loppuun saakka.