Subjektiivinen hyvinvointi
wikinfi.icu › wiki › Subjective_well-beingSubjektiivinen hyvinvointi (SWB) on itse ilmoitettu mitta hyvinvointi, saatu tyypillisesti kyselylomakkeella.. Ed Diener kehitti vuonna 1984 kolmikantamallin subjektiivisesta hyvinvoinnista, joka kuvaa kuinka ihmiset kokevat heidän elämänsä laatua ja sisältää molemmat tunnepitoinen reaktiot ja kognitiivinen tuomioita.
Sosiaalipalvelut - Sosiaali- ja terveysministeriö
https://stm.fi/sosiaalipalvelutSosiaalipalvelut. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa sosiaalipolitiikasta ja valmistelee sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön. Sosiaalihuollosta säädetään sosiaalihuoltolaissa sekä erityislaeissa. Sosiaalihuollolla tarkoitetaan sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön yksilön, perheen ja yhteisön toimintakykyä, sosiaalista ...
Subjektiivisuus – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/SubjektiivisuusSubjektiivisuudella (lat. subiectivus) tarkoitetaan ihmisen omakohtaisesta tulkinnasta tai käsityksestä johtuvaa ja usein myös puolueellista näkemystä, viitaten subjektin näkökulmaan. Subjektiivisuuden vastakohta on objektiivisuus. Filosofiassa subjektiivisuus viittaa tulkintoihin, jotka liittyvät kunkin henkilön omiin, ainutkertaisiin kokemuksiin ja ovat läsnä vain hänen omassa tietoisuudessaan. Vaikka kokemusten syyt ovat o…
Hyvinvoinnin mittaaminen - THL
thl.fi › fi › webHyvinvoinnin mittaaminen on monimutkaista, sillä tutkijatkaan eivät ole yksimielisiä siitä, mitä hyvinvoinnilla tarkoitetaan. Yhtä mieltä ollaan kuitenkin siitä, että hyvinvointi on moniulotteinen käsite, joten sitä ei voi mitata yhdellä mittarilla.
Mitä terveys on? - Terveyskirjasto
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk009035.11.2020 · Terveyttä on usein sanottu elämän voimavaraksi, jota voidaan sekä kasvattaa että kuluttaa. Terveyspääomaa kerätään ja menetetään äidin kohdusta hamaan vanhuuteen. Ikääntymisen tutkijat sanovat, että pääoma on suurimmillaan noin 30-vuotiaana. Siihen asti se kasvaa ja sen jälkeen sitä kuluu enemmän kuin kertyy.