Subjektiivinen oikeus on kuntalaisen lakisääteinen oikeus ...
www.minilex.fi › a › subjektiivinen-oikeus-onSubjektiivinen oikeus tarkoittaa sitä, että julkisen vallan on myönnettävä tai tarjottava kyseinen palvelu siihen oikeutetuille. Subjektiivinen oikeus voi olla jokin palvelu, oikeus tai etu. Useimmiten näiden palvelujen tarjoaminen on kunnan vastuulla. Subjektiivinen oikeus perustuu suoraan lakiin ja laissa on säädetty edellytykset jonkin edun saamiselle. Etuus on tällöin myönnettävä jokaiselle, joka täyttää edellytykset.
Subjektiivinen päivähoito-oikeus palautuu, ryhmäkoot pienemmiksi
www.iltalehti.fi › politiikka › aAug 01, 2020 · Lasten oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen palautuu tänään 1. elokuuta. Jatkossa oikeus varhaiskasvatukseen ei enää ole riippuvainen lapsen vanhempien työssäkäynnistä, opiskelusta, työttömyydestä tai perhe- ja hoitovapaista. Juha Sipilän (kesk) hallitus rajasi lasten subjektiivista päivähoito-oikeutta. Vuoden 2016 alussa voimaan astuneen lakimuutoksen myötä perheen asuinpaikka, työllisyys- ja opiskelutilanne tai perhe- ja hoitovapaat rajoittivat oikeutta ...
Subjektiivinen päivähoito-oikeus – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Subjektiivinen_päivähoitoSubjektiivinen päivähoito-oikeus tarkoittaa lasten oikeutta varhaiskasvatukseen, vaikka heidän vanhempansa eivät ole työssä kokopäiväisesti, opiskele päätoimisesti tai ole yrittäjiä. [1] Subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta säädettiin vuoden 1985 päivähoitolain uudistuksessa, ja se on koskenut kaikkia alle kouluikäisiä lapsia vuodesta 1996. Vuonna 1973 lasten päivähoidosta säädettiin ensimmäisen kerran tavoitteena tarjota sitä kaikille yleisenä sosiaalipalveluna.
Subjektiivinen päivähoito-oikeus lapsille, mitä ja miksi?
https://www.pilkepaivakodit.fi/subjektiivinen-oikeus...Subjektiivinen päivähoito-oikeus tarkoittaa lasten oikeutta varhaiskasvatukseen, vaikka heidän vanhempansa eivät ole työssä kokopäiväisesti, opiskele päätoimisesti tai ole yrittäjiä. Subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta säädettiin vuoden 1985 päivähoitolain uudistuksessa, ja se on koskenut kaikkia alle kouluikäisiä lapsia vuodesta 1996. Vuonna 1973 lasten päivähoidosta säädettiin ensimmäisen kerran tavoitteena tarjota sitä kaikille yleisenä sosiaalipalveluna.