Stressi ja työuupumus | Terve.fi
www.terve.fi › artikkelit › stressi-ja-tyouupumusUupumuksena ilmenevä sopeutumishäiriö eli “burn out” on tosiasia. Pitkään jatkunut ponnistelu sietokyvyn ylittävää kuormitusta vastaan alkaa vähitellen näkyä myös ruumiillisina oireina: sydän takoo levossakin kuin juoksulenkillä, rinnassa tuntuu muljahduksia, mahaan koskee, niskat ovat jumissa ja päässä tuntuu puristava panta.
Työuupumus - MIELI ry
mieli.fi › materiaalit-ja-koulutukset › tietoa-mielTutkimusten mukaan erityisesti stressin, työuupumuksen tai mielenterveyden häiriöiden perusteella sairauslomalla olleet joutuvat usein selittämään poissaoloaan ja sen syitä. Paluu voi myös aktivoida työntekijässä esimerkiksi syyllisyyden tunteita tai epävarmuutta työtehtävistä selviytymisestä.
Stressi ja työuupumus | Työterveyslaitos
www.ttl.fi › stressi-ja-tyouupumusStressi ja työuupumus Stressillä tarkoitetaan tilannetta, jossa työntekijä tuntee itsensä kykenemättömäksi selviytymään häneen kohdistuvista vaatimuksista ja odotuksista. Stressin kehittymiseen vaikuttavat sekä työn että työntekijän ominaisuudet. Työuupumus on pitkittyneestä työstressistä kehittyvä häiriö, jossa ihmisen voimavarat ehtyvät.
Työuupumus (burnout) - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00681Aug 18, 2022 · Työuupumus on pitkittyneen työstressin seurauksena kehittyvä häiriötila, jota luonnehtii uupumusasteinen väsymys, kognitiiviset vaikeudet, kyynistynyt asenne työtä kohtaan ja heikentynyt ammatillinen itsetunto. Työuupumus ei ole sairaus, mutta siihen liittyy sairastumisen riski.
Stressi - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00976Apr 1, 2022 · Stressin aiheuttajia työelämässä voivat olla mm. työn hallinnan puute, kohtuuttomat vaatimukset, tuen puute, ihmissuhdeongelmat, kiusaaminen, epäoikeudenmukaisuus, epäreilu kohtelu, arvostuksen tai vastavuoroisuuden puute, epämääräinen työnjako ja syyllisyys tekemättömistä töistä. Stressin oireet