Palvelujen järjestämisvastuu - THL
thl.fi › fi › webLainsäädäntö velvoittaa kunnat järjestämään sosiaali- ja terveyspalveluja asukkailleen. Sosiaalihuoltolain 14 §:ssä säädetään, että kunnallisina sosiaalipalveluina on järjestettävä mm. sosiaalityötä, sosiaaliohjausta, sosiaalista kuntoutusta, perhetyötä, kotipalvelua, kotihoitoa, asumispalveluja, laitospalveluja ja liikkumista tukevia palveluja.
Järjestämisvastuu | Kuntaliitto.fi
www.kuntaliitto.fi › sosiaali-ja-terveysasiatJan 26, 2017 · Järjestämisvastuu. Kunta vastaa lähtökohtaisesti omien asukkaidensa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä. Kuntien vastuulle kuuluva terveydenhuolto jakautuu perusterveydenhuoltoon (kansanterveystyöhön) ja erikoissairaanhoitoon. Kunnat ovat voineet siirtää sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon järjestämisvastuun yhteistoiminta-alueelle, joka voi olla kuntayhtymä tai perustua isäntäkuntamalliin.
Palvelujen järjestäminen - THL - Terveyden ja hyvinvoinnin ...
thl.fi › fi › webSosiaali- ja terveydenhuollon perustason ja erityistason palvelujen järjestämisvastuu siirtyy uusille hyvinvointialueille tammikuun alusta 2023 lukien. Eduskunta hyväksyi sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistusta koskevan lain (241/2020) kesäkuussa, ja uusi laki tuli voimaan 1.7.2021. Hyvinvointialueet korvaavat nykyisen kuntiin, kuntayhtymiin, sairaanhoitopiireihin ja erityisvastuualueisiin perustuvan palvelujen järjestämisen.
Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmä ja vastuut ...
stm.fi › sotepalvelutSosiaali- ja terveysministeriö määrittelee sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisen suuntaviivat, valmistelee lainsäädännön ja ohjaa uudistusten toteuttamista. Palvelujen järjestämisvastuu on kunnilla. Ministeriö pitää tärkeänä, että sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään, palveluja kehitetään kokonaisuutena ja että kehitystyössä painotetaan ennaltaehkäisyä ja asiakkaan asemaa.