sinä etsit:

salmonella ohjeistus

Salmonella-info - Eläinten terveys ETT ry.
https://www.ett.fi › salmonella-info
Alta löydät lisätietoa salmonellasta sekä tutkimusohjeita tilatasolle. Salmonella – Taudinaiheuttajan kuvaus. Nautatilat.
Salmonella - THL - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
https://thl.fi/.../taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/salmonella
Salmonella leviää yleensä bakteeria kantavan ihmisen tai eläimen ulosteella saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä. Se voi myös tarttua ihmisestä toiseen, jos esimerkiksi käsihygienia …
Toimenpideohje salmonellatapauksiin - THL
thl.fi › toimenpideohje-salmonellatapauksiin
Toimenpideohje salmonellatapauksiin. Tämä ohje antaa tietoa toimista, joilla voidaan ehkäistä salmonellan leviämistä salmonellatartunnan saaneista henkilöistä. Tavoitteena on yhdenmukaistaa terveydenhuollon toimenpidekäytäntöjä. Ohje on tarkoitettu terveyskeskusten tartuntataudeista vastaavien henkilöiden sekä työterveyshuollon ...
Päivitetyt ohjeet tuberkuloosi- ja salmonellatartuntojen torjuntaan ...
https://thl.fi/.../-/paivitetyt-ohjeet-tuberkuloosi-ja-salmonellatartuntojen-torjuntaan
Tuberkuloosi- ja salmonellatartuntojen torjuntaohjeita on päivitetty. Valtakunnalliset ohjeet sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille edistävät 1.3.2017 voimaan astuneen tartuntatautilain …
Salmonella - Ruokavirasto
https://www.ruokavirasto.fi › ruokamyrkytykset › salm...
Salmonella voi tarttua eläinten ja ihmisen ulosteilla saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Mikäli ...
Elintarviketyöntekijän terveydentilan selvitys - Ympäristö ja ...
https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/elintarviketyontekijan...
Elintarviketyöntekijän terveydentilan selvitys. Terveydentilan selvityksellä tarkoitetaan työsuhteen alussa terveydenhuoltohenkilökunnan tekemää haastattelua ja ohjausta sekä lisäksi …
Toimenpideohje salmonellatartuntojen ehkäisemiseksi OHJAUS
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135327/URN_ISBN…
Salmonella leviää yleensä bakteeria kantavan ihmisen tai eläimen ulosteella saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä. Se voi tarttua myös ihmisestä toiseen, jos käsihygienia …
Toimenpideohje salmonellatapauksiin - THL
https://thl.fi › taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o › salmonella
Uuden tartuntatautilain edellyttämä ohjeistus ... Ohje ei koske Salmonella Typhi (lavantauti) eikä Salmonella Paratyphi (pikkulavantauti) -tapauksia.
Salmonellaohjeistus - YTHS
https://www.yths.fi › tartuntatauti-ja-rokotusohjeistus
Salmonellaohjeistus · elintarvikelaissa (23/2006) tarkoitetussa elintarvikehuoneistossa tehtävässä, jossa hän käsittelee pakkaamattomia kuumentamattomina ...
Salmonellatesti - Testaakotona.fi
https://testaakotona.fi › salmonella
Kävitkö ulkomailla ja sait vatsaoireita? Vai oletko juuri aloittamassa uudessa työssä, jossa vaaditaan negatiivinen tulos salmonellasta?
Oireettomilta työntekijöiltä ei enää vaadita salmonellatodistuksia
https://www.mara.fi › ajankohtaista › uutiset › oireetto...
... jos laboratoriotutkimuksissa ei ole todettu salmonellaa. ... koska salmonellan häviämistä suolistosta ei pystytä tuolloin varmuudella ...
Salmonella Homepage | CDC
www.cdc.gov › salmonella › index
Most people who get ill from Salmonella have diarrhea, fever, and stomach cramps. Symptoms usually begin 6 hours to 6 days after infection and last 4 to 7 days. Most people recover without specific treatment and should not take antibiotics. Antibiotics are typically used only to treat people who have severe illness or who are at risk for it.
Elintarviketyöntekijän terveydentilan selvitys - Oulun kaupunki
https://www.ouka.fi › oulu › ymparisto-ja-luonto › elint...
... alussa terveydenhuoltohenkilökunnan tekemää haastattelua ja ohjausta sekä lisäksi tarvittaessa laboratoriotutkimuksia (esimerkiksi salmonella).
Salmonellan esiintyvyys Suomessa - THL
https://thl.fi/.../salmonella/salmonellan-esiintyvyys-suomessa
Vuonna 2021 kaikkiaan 407 salmonellatapauksen bakteerikanta lähetettiin THL:ään, mikä on 136 kantaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Kotimaisia kantoja lähetettiin 282 (69 %) ja …
Toimenpideohje salmonellatapauksiin - THL
https://thl.fi/.../salmonella/toimenpideohje-salmonellatapauksiin
Toimenpideohje salmonellatapauksiin. Tämä ohje antaa tietoa toimista, joilla voidaan ehkäistä salmonellan leviämistä salmonellatartunnan saaneista henkilöistä. Tavoitteena on …
Riskityöntekijän haastattelu
https://www.turku.fi › riskityontekijan_haastattelu_0
Jos riskityöntekijän näytteessä kasvaa salmonella, shigella tai EHEC, ... ja hyvinvoinninlaitoksen (entinen Kansanterveyslaitos) ohjeistuksiin, joihin voit.
Salmonella (Salmonellosis) | FDA
www.fda.gov › food › foodborne-pathogens
Salmonella are a group of bacteria that can cause gastrointestinal illness and fever called salmonellosis. Salmonella can be spread by food handlers who do not wash their hands and/or the surfaces...
Salmonellaohjeistus - YTHS
https://www.yths.fi/.../tartuntatauti-ja-rokotusohjeistus/salmonellaohjeistus
Salmonellaohjeistus. Salmonellaohjeistus koskee eläinlääketieteen opiskelijoita ja elintarvikealalla harjoittelevia. Tartuntatautilain 56§ mukaan työnantajan on vaadittava harjoittelijalta luotettava …
Toimenpideohje salmonellatartuntojen ehkäisemiseksi - Julkari
https://www.julkari.fi › bitstream › handle › URN...
Salmonella leviää yleensä bakteeria kantavan ihmisen tai eläimen ulosteella saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä. Se voi tarttua myös ihmisestä ...
Salmonellan laboratoriotutkimukset - THL
https://thl.fi/.../salmonella/salmonellan-laboratoriotutkimukset
THL tutkii kotimaiset Salmonella-kannat.. Tautiluokka: yleisvaarallinen tartuntatauti; Kantakokoelma: sisältyy tartuntatautirekisterin kantakokoelmaan; Lähetettävät kannat: kaikki …
Salmonella - Ruokavirasto
https://www.ruokavirasto.fi/.../naytteenotto-ohjeet/nauta/salmonella
Ulostenäytteiden lähettäminen salmonellatutkimukseen, tuottajan omavalvonta. ETT ry:n Salmonella-info. Tutkimuslähete: Salmonellatutkimus – nauta ja sika (pdf), lisälomake (pdf) …
Salmonella and Food | CDC
www.cdc.gov › foodsafety › communication
Salmonella are bacteria that can make you sick. Salmonella can be found in a variety of foods, including chicken, beef, pork, eggs, fruits, vegetables, and even processed foods. Some people are more likely to get an infection and serious illness.