Ruotsi – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › RuotsiVuoteen 1658 mennessä Ruotsi hallitsi suuria osia Tanskasta, nykyistä Suomea, Inkerinmaata, Viroa, Latviaa ja Pohjois-Saksan tärkeitä kaupunkeja. Vuosien 1611–1721 välisestä ajasta Ruotsi oli sodassa 72 vuotta. 1700-luvulla Ruotsi kuitenkin menetti suurvalta-asemansa.
Ruotsin väestö – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_väestöRuotsin väestö tarkoittaa Ruotsissa asuvia ihmisiä. Ruotsissa oli 31.12.2019 10 327 589 asukasta. Tässä artikkelissa tarkastellaan väestön kokonaismäärää eli väkilukua, syntyvyyttä, kuolleisuutta ja näiden erotuksena saatavaa luonnollista väestönkasvua. Väestön määrään vaikuttaa myös muuttoliike,
Ruotsi – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/RuotsiRuotsin kuningaskunta (ruots. Konungariket Sverige kuuntele ääntämys ) eli Ruotsi (ruots. Sverige) [ˈsværjɛ] on perustuslaillinen monarkia Skandinaviassa Pohjois-Euroopassa. Sillä on yhteinen maaraja Suomen ja Norjan kanssa. Ruotsi on pohjoismainen teollisuusmaa ja Euroopan unionin jäsen, mutta sillä on oma valuutta, kruunu. Maa on pinta-alaltaan (450 295 neliökilometriä) läntisen Euro…
Koronavirusuutiset Ruotsissa - Ulkoministeriö
um.fi › koronavirusuutiset › -Feb 08, 2022 · Koronavirusuutiset Ruotsissa. Ruotsi poistaa maahantulorajoitukset EU-/ETA-maista saapuvilta 9.2. alkaen. Ruotsi purkaa rajoitukset 9.2., jolloin muun muassa kulttuuri- ja urheilutapahtumien sekä muiden suurien tilaisuuksien osallistujamäärärajoitukset poistuvat. Seuraavat rajoitukset ja suositukset puretaan 9.2. lähtien:
Ruotsin historia – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Ruotsin_historiaRuotsin historia. Ruotsin historia aloitetaan joskus viikinkiajasta, joskus 1000-luvusta. Tätä edeltänyttä aikaa kutsutaan Ruotsin esihistoriaksi. Ruotsin kuningaskunnan voidaan sanoa syntyneen noin vuonna 1350. Vuosina 1397–1523 Ruotsi oli ajoittain valtioliitossa Tanskan ja Norjan kanssa ( Kalmarin unioni ).