Lyseo.org | Kirjoitelmat | Runoanalyysi - kirjallisuusessee ...
lyseo.org › ai › kirjoitelmatRunoanalyysi on kirjallisuusessee, jossa aineistona on nimensä mukaan runo. Yleisiä aineistopohjaisen kirjoitelman ohjeita noudatetaan: Tekstistä annetaan lähdetiedot. Suorat lainaukset ovat paikallaan. Sisältöä referoidaan tarpeen mukaan. Ennen kirjoittamista teksti luetaan useita kertoja. Runon ilmaisutavalle ominaisiin piirteisiin kiinnitetään huomioita (kuvakieli, symboliikka jne.)
Runon erittely - Peda.net
peda.net › id › 5d878c727f1Runon erittelyn käsitteitä. puhuja, kuuntelija, puhetilanne; perinteinen vai moderni runo? - perinteisessä runossa on usein selkeä rakenne (mitallisuus), siinä hyödynnetään soinnillisuutta, ja se on kertomus - modernissa runossa korostuu kuvallisuus ja vapaa mitta. rakenne - säkeistö ja säe - soinnillisuus: loppu- ja alkusointu
Runoanalyysi - Peda.net
peda.net › id › f22b463a6a9Valitse vain yksi runo. Lue runo moneen kertaan ja tee lukiessasi merkintöjä huomioistasi. Analyysissasi tulee olla aloitusjakso, käsittelyosa ja lopetus. Käytä hyvää kieltä ja kappalejakoa. Kirjoita analyysisi konseptipaperille. Luo analyysistasi yhtenäinen esitys. Pohdi, millaisen tulkittavan kokonaisuuden runon merkitykselliset yksityiskohdat muodostavat.
Kielikompassi - Opetus - Kirjoituskurssi - Jyväskylän yliopisto
kielikompassi.jyu.fi › opetus › kirjoitusLuonnehdi kieltä ja sisältöä - älä niinkään arvostele. - Aiheeksi voit ottaa minkä tahansa kaunokirjallisen tekstin: romaani-, novelli-, runo- tai näytelmätekstin. - Näytelmäesityksen analysointi on usein pikemminkin arvostelu. - Romaanitekstin analyysissa yleensä riittää, että analysoit vain lyhyttä osaa tekstistä, esimerkiksi romaanin alkua ja siitäkin etupäässä kieltä, kielellisin keinoin rakennettua sisältöä.
SÄ OSAAT!: Runoanalyysi - Blogger
saosaat.blogspot.com › 2015 › 03RUNOANALYYSISSA TARVITAAN KIRJALLISUUDEN KÄSITTEITÄ. allegoria = vertauskuvallinen kertomus (esim. monet Raamatun kertomukset) alluusio = viittaus toiseen teokseen (tai esim. viittaus antiikin mytologiaan tai Raamatun kertomukseen) antiteesi = vastakohta, antiteesi tarkoittaa kahden vastakkaisen väitteen tai käsitteen asettamista vierekkäin, jolloin se, mitä halutaan sanoa, tulee tehostetusti esille.