sinä etsit:

planeetat auringosta

Venus – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Venus
VerkkoVenus (symboli: ) on aurinkokunnan toinen planeetta Auringosta lukien. Se näkyy Maahan kirkkaana aamu- ja iltatähtenä ja on taivaan kirkkain tähtimäinen kohde. Se on mahdollista nähdä jopa päivällä ilman apuvälineitä, jos tietää, mistä etsiä. Venus kiertää Aurinkoa lähempänä kuin Maa ja tulee planeetoista lähimmäksi Maata.
Aurinkokunta - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Aurinkokunta
Aurinkokunnan planeetat ovat Auringosta poispäin lukien Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Neljä sisintä planeettaa ovat ...
Taulukoita Aurinkokunnan planeetoista – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Taulukoita_Aurinkokunnan_planeetoista
Verkko1 Ratatietoja 2 Fysikaalisia tietoja 3 Tietoja planeetoista, yksikkönä Maan vastaava ominaisuus 4 Kaasukehä ja sisäinen rakenne 5 Lähteet Ratatietoja [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Sideerinen kiertoaika vuosina ilmoitettu suhteessa Maan sideeriseen kiertoaikaan. Keskietäisyys kilometreinä on radan isoakselin puolikas .
Merkurius – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Merkurius
VerkkoMerkurius ( symboli: ) on aurinkokunnan pienin ja Aurinkoa lähin planeetta. Sen kiertoaika Auringon ympäri on planeetoista lyhyin: 88 vuorokautta. Akselinsa ympäri se pyörähtää …
Aurinkokunta – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkokunta
Aurinkokunnan planeetat ovat Auringosta poispäin lukien Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Neljä sisintä planeettaa ovat kiviplaneettoja, neljä ulointa kaasuplaneettoja. Aurinkokunnan iäksi on arvioitu noin 4,6 miljardia vuotta. Myös muilla tähdillä on havaittu omia … Näytä lisää
Planeettojen järjestys Aurinkokunnassa | tieku.fi
https://tieku.fi/maailmankaikkeus/aurinkokunta/planeettojen-jarjestys-tassa-ovat...
Aurinkokunnan planeettojen järjestys on seuraava: Merkurius – 57,91 miljoonaa kilometriä Auringosta. Venus – 108,209 miljoonaa kilometriä Auringosta. Maa …
Planeettojen järjestys Aurinkokunnassa | tieku.fi
https://tieku.fi › maailmankaikkeus › aurinkokunta
Planeettojen järjestys · Merkurius – 57,91 miljoonaa kilometriä Auringosta · Venus – 108,209 miljoonaa kilometriä Auringosta · Maa – 149,6 ...
Planeetat ja Pluto | Opettajalle | Oppiminen | yle.fi
yle.fi › aihe › artikkeli
Sep 3, 2012 · Kaikki planeetat kiertävät aurinkoa lähes ympyränmuotoisilla radoillaan. Kaukaisin planeetta, Neptunus, sijaitsee 4500 miljoonan kilometrin etäisyydellä Auringosta. Y hdeksäntenä planeettana pidetty Pluto menetti Kansainvälisen tähtitieteellisen unionin äänestyksellä planeetan statuksensa vuonna 2006.
Tähtitiede/Aurinkokunta – Wikikirjasto
https://fi.wikibooks.org/wiki/Tähtitiede/Aurinkokunta
VerkkoAurinkokunnan planeetat ovat Auringosta poispäin lukien Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus (linkitetty kohteet osioon. Aikaisemmin …
Maa – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maa
Maa eli maapallo tai Tellus (symboli: ) on aurinkokuntamme kolmas planeetta Auringosta lukien. Maan keskietäisyys Auringosta on noin 149,6 miljoonaa kilometriä eli noin yksi astronominen yksikkö. Maa on aurinkokuntamme tihein sekä sen viidenneksi suurin planeetta niin läpimitaltaan kuin massaltaankin. Maa syntyi noin 4,6 miljardia vuotta sitten. Maa on niin sanottu kiviplaneetta, joll…
Planeettojen järjestys Aurinkokunnassa | tieku.fi
tieku.fi › maailmankaikkeus › aurinkokunta
May 30, 2022 · Planeetan etäisyys Auringosta vaikuttaa ratkaisevasti sen ilmastoon ja elämän edellytyksiin. Esimerkiksi Merkuriuksessa, joka on Aurinkoa lähinnä, vallitsee keskimäärin 167 asteen lämpötila. Tutki planeettojen järjestystä tästä artikkelistamme. Planeettojen järjestys Aurinkokunnan planeettojen järjestys on seuraava:
Tähtitiede/Aurinkokunta – Wikikirjasto
fi.wikibooks.org › wiki › Tähtitiede
Aurinkokunnan planeetat ovat Auringosta poispäin lukien Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus (linkitetty kohteet osioon. Aikaisemmin planeettoihin kuulunut Pluto luetaan nykyisin kääpiöplaneetaksi. Aurinkokunnan ikä on noin 4,6 miljardia vuotta.
Aurinkokunta - Ilmatieteen laitos
www.ilmatieteenlaitos.fi › aurinkokunta
Jättiläisplaneetat sijaitsevat uloimmilla kiertoradoilla yli 5 AU:n etäisyydellä Auringosta. Niistä Saturnus ja Jupiter ovat pääosin vetyä ja heliumia, Uranuksessa ja Neptunuksessa on runsaammin mm. vettä ja metaania. Kaikilla neljällä on kiviydin.
Aurinkokunnan rakenne - ASTEL - FYKE-opas
http://www.edu.helsinki.fi › astel-ope › perusrakenteet
Aurinkoa kiertävät planeetat koottuna yhteen kuvaan ”kuvamontaasiksi”. Aurinko on tähti, jota Maa kiertää yhdessä 8 muun planeetan kanssa.
Planeetat ja Pluto | Opettajalle | Oppiminen | yle.fi
https://yle.fi › Oppiminen › Opettajalle
Aurinkokuntaamme kuuluu kahdeksan planeettaa; Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Kaikki planeetat kiertävät ...
Aurinkokunta - Ilmatieteen laitos
https://www.ilmatieteenlaitos.fi › aurinkokunta
Aurinkokuntaamme kuuluu kahdeksan Aurinkoa kiertävää planeettaa. Ne ovat Auringosta lukien: Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus.
Aurinkokuntamme - Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
https://www.ursa.fi › tahtitieteesta › tietoa-tahtitieteesta
Aurinkokunnassa on kahdentyyppisiä planeettoja: pieniä kiviplaneettoja sekä suuria kaasuplaneettoja, joista kaasuplaneetat voidaan jakaa vielä kahteen ...
Uranus – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Uranus
VerkkoUranus on aurinkokunnan seitsemäs planeetta Auringosta lukien. Se on jättiläisplaneetta, planeetoista kooltaan kolmanneksi ja massaltaan neljänneksi suurin. Uranoksen mukaan …
Aurinkokuntamme planeetat - Peda.net
https://peda.net › ...
Aurinkokunta · Planeetat kiertävät Aurinkoa omilla kiertoradoillaan. Kaikki radat ovat lähes ympyrän muotoisia ja kappaleet kiertävät niillä Auringon kanssa ...
Planeetat ja Pluto | Opettajalle | Oppiminen | yle.fi
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/09/03/planeetat-ja-pluto
Aurinkokuntaamme kuuluu kahdeksan planeettaa; Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Kaikki planeetat kiertävät aurinkoa lähes ympyränmuotoisilla radoillaan. …
Merkurius – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Merkurius
Merkuriuksen kiertorata Auringon ympäri poikkeaa huomattavasti ympyräradasta. Radan eksentrisyys eli soikeus vaihtelee välillä 0,0–0,47 miljoonien vuosien aikana. Nyt soikeus on 0,206 ja Merkuriuksen etäisyys Auringosta vaihtelee välillä 0,31 AU ja 0,47 AU. Planeetan keskietäisyys on 0,387 AU.
Wikijunior Aurinkokunta - Wikikirjasto:Etusivu
https://fi.wikibooks.org › wiki › Wikijunior_Aurinkok...
Planeettojen koot vaihtelevat hurjasti: Aurinkokunnan suurin planeetta on Jupiter, jonka läpimitta on 11 kertaa suurempi kuin Maan. Pienin planeetta on ...
Aurinkokunta – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Aurinkokunta
Aurinkokunnan planeetat ovat Auringosta poispäin lukien Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Neljä sisintä planeettaa ovat kiviplaneettoja, neljä ulointa kaasuplaneettoja . Aurinkokunnan iäksi on arvioitu noin 4,6 miljardia vuotta. Myös muilla tähdillä on havaittu omia eksoplaneettojen muodostamia planeettakuntia .