Pikaopas sairausajan etuuksiin. Kela korvaa sairauden aiheuttamia kuluja ja ansionmenetystä. Tästä pikaoppaasta näet, miten Kela tukee toimeentuloa sairauden aikana ja mitä tukea voit saada työkyvyn ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Jos sairastut. 30 päivää.
VerkkoKela maksaa sairauspäivärahan työnantajalle, jos työnantaja on maksanut työntekijälle palkkaa sairauspäivärahan omavastuuajan jälkeisen poissaolon ajalta.
Koodin mukaan sairausloma hyväksytään palkallisena tai palkattomana. Tautiluokituksen F-koodit (liittyvät erilaisiin elämäntilanteiden stressitekijöihin ja häiriöihin) eivät välttämättä oikeuta …
VerkkoTerveyden ylläpitäminen. Sairastaminen. Sairausloma, työsuhde ja potilaan oikeudet. Pitkän sairausloman määräytyminen. Sairastuminen ja työsuhde. Sairastuneen taloudellinen tuki. …
Aug 23, 2019 · Työsopimuslain mukaan palkallista on sairastumispäivä + 9 sitä seuraavaa arkipäivää (ma-la). Mikäli työsuhde on jatkunut alle 1 kk, on työntekijällä oikeus 50 % palkastaan. Työehtosopimuksissa on lakia pidempi sairausajan palkanmaksuvelvollisuus.
Jan 1, 2019 · Sairausajan palkka on sama kuin työntekijän muutenkin saama palkka. Tämän maksaa työnantaja omasta pussistaan. Käytännössä palkan maksaminen jatkuu normaalisti vain sairauden ensimmäiset 10 työpäivää Jos sairastumispäivä on työpäivä, se lasketaan mukaan.
Edellytys sairausajan palkan saamiselle on, että palvelussuhde on kestänyt vähintään 60 kalenteripäivää ennen sairastumista. Varsinaista palkkaa maksetaan ...
Työsopimuslain mukaan työkyvyttömänä olevalla työntekijällä on oikeus sairausajan palkkaan, jos hänen työskentelynsä on estynyt sairauden tai tapaturman vuoksi. Lain mukaan sairausajan palkkaa maksetaan sairastumispäivältä, jos se olisi ollut työntekijän työpäivä, ja sitä seuraaviin yhdeksään arkipäivään sisältyviltä ...
Sairausloman ajalta ei makseta palkkaa sen jälkeen, kun sairauslomaa on myönnetty jatkuvana yhdessä tai useammassa erässä yli 12 kuukaudeksi. Sairausloma ...
Terveyden ylläpitäminen. Sairastaminen. Sairausloma, työsuhde ja potilaan oikeudet. Pitkän sairausloman määräytyminen. Sairastuminen ja työsuhde. Sairastuneen taloudellinen tuki. Potilaan oikeudet ja potilasturvallisuus. Ohjeita pitkän sairausloman jälkeen töihin palaavalle. Työhön palaamisen taloudellinen tuki.
Jos työsuhde on jatkunut vähintään kuukauden, työntekijällä on oikeus saada täysi palkka sairastumispäivältä (jos se on työpäivä) ja sitä seuraavilta yhdeksältä …
Työsopimuslain mukaan palkallista on sairastumispäivä + 9 sitä seuraavaa arkipäivää (ma-la). Mikäli työsuhde on jatkunut alle 1 kk, on työntekijällä oikeus 50 % palkastaan. Työehtosopimuksissa on lakia …
VerkkoPikaopas sairausajan etuuksiin. Kela korvaa sairauden aiheuttamia kuluja ja ansionmenetystä. Tästä pikaoppaasta näet, miten Kela tukee toimeentuloa sairauden …
Sairausajan palkka ja työehtosopimukset. Useissa työehtosopimuksissa on sovittu 10 päivää pidemmistä sairausajan palkoista. Tällöin työnantajan on maksettava ...
Sairausajan palkka. Työsopimuslaissa (55/2001) säädetään yleisesti sairausajan palkkaa koskevista ajanjaksoista, mutta työehtosopimuksissa on usein sovittu ...
VerkkoSairausajan palkan kesto. Useimpien työehtosopimusten mukaan uusilla työntekijöillä on oikeus saada työnantajaltaan sairausajan palkka korkeintaan kahdelta viikolta. Työsuhteen kestettyä pidempään …
VerkkoTyöehtosopimuksiin perustuvat sairausajan palkkamääräykset. Työehtosopimusten sairausajan palkkamääräykset poikkeavat yleensä työsopimuslain vähimmäisehdosta. …
Sairausajan palkka ja työehtosopimukset. Useissa työehtosopimuksissa on sovittu 10 päivää pidemmistä sairausajan palkoista. Tällöin työnantajan on maksettava …
Varsinaista palkkaa maksetaan 60 kalenteripäivää. Tämän jälkeen työntekijällä on oikeus saada 2/3 varsinaisesta palkastaan 120 kalenteripäivää. Mikäli palvelussuhde on kestänyt ennen sairauslomaa alle 60 kalenteripäivää, sairausajan palkkaa maksetaan 14 kalenteripäivän ajalta.