VerkkoIrtisanominen on toimenpide, jolla jompikumpi sopimusosapuoli lakkauttaa sopimuksen voimassaolon. Irtisanominen voi koskea kaikenlaisia sopimuksia kuten velkaa , …
VerkkoTyöntekijä ei tarvitse erityistä perustetta irtisanoutumiselleen. Työntekijän on kuitenkin noudatettava häntä sitovaa irtisanomisaikaa. Työnantajalla tulee olla irtisanomiseen …
Työsopimuslain mukaan asiallinen ja painava irtisanomisperuste ei ole ainakaan. työntekijän sairaus, vamma tai tapaturma, ellei työkyky ole näiden vuoksi vähentynyt olennaisesti ja pitkäaikaisesti siten, että työnantajaa ei voida kohtuudella edellyttää jatkamaan sopimussuhdetta.
VerkkoIrtisanomiseen oikeuttava peruste voi olla myös muussa laissa säädettyjen velvoitteiden vakava rikkominen tai laiminlyönti. Tavallisin velvollisuuksien …
Työntekijällä ei tarvitse olla mitään perustetta irtisanoa työsopimus. Laiton irtisanominen voi tulla työnantajalle hyvinkin kalliiksi. Työnantaja, joka on ...
VerkkoPerusteeton päättäminen voi tapahtua tilanteissa, joissa työntekijän työsopimus on irtisanottu tai purettu ilman asiallisia perusteita. Työsuhteen perusteettoman …
VerkkoPerusteeton irtisanominen tai työsopimuksen purku Jos työnantaja irtisanoo tai purkaa luottamusmiehen tai -valtuutetun tai työsuojeluvaltuutetun työsopimuksen …
Kahden vuoden määräaika alkaa siitä päivästä, jolloin irtisanomisaika on kulunut umpeen. Jos kysymys on purkamalla tapahtuneesta työsuhteen päättämisestä, ...
VerkkoTyösopimusta ei voi irtisanoa taloudellisista ja tuotannollisista syistä, jos työntekijä on sijoitettavissa tai koulutettavissa toisiin tehtäviin. Irtisanomisperustetta ei …
Perusteeton irtisanominen tai työsopimuksen purku Jos työnantaja irtisanoo tai purkaa luottamusmiehen tai -valtuutetun tai työsuojeluvaltuutetun työsopimuksen perusteettomasti, hänet voidaan tuomita sakkorangaistukseen.
Työsuhde voi päättyä määräajan päättymiseen, irtisanomiseen, purkamiseen tai erityistilanteessa siihen, että työsuhdetta pidetään purkautuneena. Sekä työntekijä että työnantaja voivat päättää työsuhteen, kun päättämiseen on lain mukaiset perusteet.
Laiton irtisanominen Työsuhteen päättyessä työnantajan on kirjallisesti ilmoitettava työsopimuksen päättymispäivä ja päättymisen syy. Laissa ei ole tarkemmin määritelty, millä tarkkuudella irtisanomis- tai purkuperuste on ilmoitettava.
VerkkoRaskaana tai perhevapaalla olevan työntekijän irtisanominen. Raskaana tai perhevapaalla olevan työntekijän irtisanomisesta säädetään erikseen työsopimuslaissa. Työntekijää ei saa irtisanoa sillä perusteella, että hän on raskaana tai käyttää oikeuttaan perhevapaisiin.
Perusteeton päättäminen voi tapahtua tilanteissa, joissa työntekijän työsopimus on irtisanottu tai purettu ilman asiallisia perusteita. Työsuhteen perusteettoman päättämisen tilanteessa työnantajan tulee maksaa työntekijälle korvaus, joka on vähintään kolmen ja enintään 24 kuukauden palkka. Luottamusmiehen ja ...
Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy usein toisen osapuolen irtisanomiseen. Laiton irtisanominen on kyseessä, jos työnantaja irtisanoo työntekijän ...