Paniikkikohtaus päivystyksessä
www.kaypahoito.fi › nix02625Jan 07, 2019 · Paniikkikohtaus ei ole mielenterveyden häiriö vaan oire. Jopa kolmasosa ihmisistä saa elämänsä aikana paniikkikohtauksen. Kohtauksia esiintyy enemmän naisilla kuin miehillä, ja ensimmäinen kohtaus ilmaantuu useimmiten nuorella aikuisiällä. Toistuvat paniikkikohtaukset liittyvät usein ahdistuneisuushäiriöihin kuten paniikkihäiriöön ja muihin psykiatrisiin sairauksiin sekä päihteiden väärinkäyttöön ja joihinkin somaattisiin sairauksiin.
Paniikkikohtaus - Terveyskirjasto
www.terveyskirjasto.fi › dlk00405Oct 22, 2020 · Oireet. Paniikkikohtauksen oireita ovat sydämentykytys, rintakivut, hikoilu, vapina, hengenahdistus, tukehtumisen tai kuristumisen tunne, pahoinvointi, vatsavaivoja, huimaus, pyörtymisen tunne, puutuminen, kihelmöinti, vilunväreet tai kuumat aallot. Tuloksena on usein kuoleman, itsensä hallitsemisen menetyksen tai sekoamisen pelko, epätodellisuuden tunne tai itsensä vieraaksi tunteminen.
Paniikkikohtaus – oireet ja hoito | Terveystalo
www.terveystalo.com › fi › TietopaketitOct 12, 2021 · Paniikkikohtaus on voimakas pelko- ja ahdistuskohtaus, joka syntyy äkillisesti. Paniikkikohtaus aiheuttaa psyykkisten tunnetilojen lisäksi fyysisiä oireita, kuten rintakipuja, hikoilua ja sydämentykytyksiä. Mikäli paniikkikohtauksia esiintyy toistuvasti ja ne häiritsevät arkea, voidaan puhua paniikkihäiriöstä. Tässä tietopaketissa kerromme muun muassa, miten tunnistaa paniikkikohtaus, miten sitä voi helpottaa sekä, miten paniikkihäiriötä voidaan hoitaa.
Paniikkihäiriö - Oireet
www.oireet.fi › paniikkihairioPaniikkihäiriön oireet alkavat usein myöhäisessä murrosiässä tai varhaisessa aikuisiässä. Paniikkihäiriö on huomattavasti yleisempi naisilla kuin miehillä. Sitä esiintyy 1–3 prosentilla aikuisista ainakin jossain elämänvaiheessa. Paniikkikohtauksia voi tulla useita kertoja kuukaudessa. Osalla potilaista niitä esiintyy vain harvakseltaan.