Rytmi & rakenne - Suomen Lehdistö
suomenlehdisto.fi › rytmi-rakenneRytmi syntyy myös siitä, kuinka paljon kertovan tekstin välissä on puhetta eli sitaatteja. Silfverbergin mukaan sitaattien ei tulisi kertovassa jutussa olla ensisijaisesti tiedonvälitystä. Sitaatit voivat luoda tunnelmaa, kertoa tilanteesta, haastateltavan persoonasta tai hänen tavastaan puhua.
Tyylianalyysi - Peda.net
peda.net › id › 13f5205e516Tyyli syntyy sanavalinnoista, kielikuvista, retorisista keinoista, sanajärjestyksestä ja tekstin rakenteesta. Hyvä kirjoittaja hallitsee erilaisia tyylejä ja soveltaa niitä tilanteen mukaan. Neutraali tyyli on huomaamatonta ja tekstilajiin nähden odotuksenmukaista. Neutraalin tekstin lukija kiinnittää huomionsa tekstin sisältöön.
Kieli ja tyyli eriteltävänä
https://peda.net/kauhava/lukiokoulutus/kauhava…Tekstin tyyli on vaikutelma, joka syntyy tekstin kielessä käytetyistä valinnoista ERILAISTEN TYYLIEN ... Tyyli syntyy monesta asiasta Sanasto Lauseet ja virkkeet Tekstin rytmi Kuvakielen ja ... Vertaile suomennosten kieltä. Tutki, miten tekstin kieli ja tyyli sopivat sen kontekstiin ja kohderyhmälle. Miten tekstin myönteisyys ...
Tyylianalyysi - Peda.net
https://peda.net/id/13f5205e516Tyyli syntyy sanavalinnoista, kielikuvista, retorisista keinoista, sanajärjestyksestä ja tekstin rakenteesta. Hyvä kirjoittaja hallitsee erilaisia tyylejä ja soveltaa niitä tilanteen mukaan. Neutraali tyyli on huomaamatonta ja tekstilajiin nähden odotuksenmukaista. Neutraalin tekstin lukija kiinnittää huomionsa tekstin sisältöön.
Äikkä 5: Maanantai 6.5. - Blogger
teijanaikat.blogspot.com › 2013 › 05May 05, 2013 · Maanantai 6.5. Maanantaina ryhmäydymme ja kirjoitamme Mika Myllylän avoimesta kirjeestä tekstitaitovastauksen. Kaikilla pitäisi olla vastaukset tyyli ja sävy -tehtäviin monisteessa, jonka pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan tt-vastausta. Tehtävän tavoitteena on harjoitella tt-vastauksen rakentamista keskiviikon koetta varten.
Rytmi & rakenne - Suomen Lehdistö
https://suomenlehdisto.fi/rytmi-rakenneRytmi syntyy myös siitä, kuinka paljon kertovan tekstin välissä on puhetta eli sitaatteja. Silfverbergin mukaan sitaattien ei tulisi kertovassa jutussa olla ensisijaisesti tiedonvälitystä. Sitaatit voivat luoda tunnelmaa, kertoa tilanteesta, haastateltavan persoonasta tai hänen tavastaan puhua.